Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új Astra

Benedek Attila | archív | 2015.12.14. |
Opel
Új Astra
Az ősszel bemutatott Astra az Opel első modellje, amely elhagyta az eddigi választék legnagyobb hibáját: a túlsúlyosságot. A stílussal és formatervvel jó ideje nem volt gondja az Opelnek, elég ránézni az Insigniára vagy a kifutott Astra háromajtós kivitelére. Az idén nálunk is piacra kerülő újdonság csupasz acélkarosszériája 280 kilogramm, az elődé 357 volt… A futóműveken kereken fél mázsát spóroltak a mérnökök!
A végeredmény, hogy az újdonság – modellváltozattól függően – 120-200 kilóval könnyebb a kifutott típusnál. Ez az új tervezésű padlólemeznek és a gondosan válogatott anyagoknak köszönhető, az újdonságnál sok nagy és ultra nagy szilárdságú könnyű acélt alkalmaztak.
A kombi kivitelben is elérhető autó az egyik legkapósabb modell lesz a céges autók között, első körben 100 és 200 lóerő közti teljesítményű, zömmel feltöltős motorokkal lesz kapható. Az egyik legizgalmasabb erőmű az 1,4 literes, turbós benzines 150 lóerős kivitele. A belépő szintet az 1,4-es motor száz lóerős, feltöltés nélküli verziója és a Szentgotthárdon gyártott egyliteres, háromhengeres turbós jelenti, amely 105 lóerős.
Még nincs értékelve