Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb brutális Alfa érkezik

Bíró Csongor | archív | 2017.03.29. |
Alfa Romeo
Újabb brutális Alfa érkezik
Az Alfa Romeo a Los Angeles-i Autószalonon tartotta legújabb modellje világpremierjét, a Stelvio a márka több mint egy évszázados történelmének első szabadidő-autója. Bár nem az anyaországban mutatták be, a Stelvio formaterve jellegzetesen olasz. Szép vonalai izmos és modern motorokat takarnak, tömegelosztása közelíti a tökéletest, tömeg/teljesítmény aránya pedig a QV- változat esetében egyenesen lenyűgöző. Az Alfa Romeo Stelviót az olasz autógyártás szívében, a márka Modenában működő műszaki központjában fejlesztették. Arányos, 468 centiméteres hosszúságához 165 centiméteres magasság és a 216 centiméteres szélesség társul.
Motorja a szegmenséből messze kitűnik: 510 lóerős, 2,9 literes. A Ferrari műszaki és technológiai szakértelme által megalkotott, hathengeres biturbó benzinmotor teljes egészében alumínium szerkezetű, amely a jármű tömegét alacsonyan tartja, különösen az első tengelyen. A nyolcfokozatú automata ZF sebességváltó egyedi kalibrálást kapott, így verseny-üzemmódban mindössze 150 milliszekundum alatt képes végrehajtani a váltásokat. Az alapfelszereltség része a kormányoszlopra szerelt, alumínium váltófül.
A Stelvio QV innovatív összkerékhajtási rendszere a nyomatékmegosztást valós időben szabályozó Q4 technológiával készült, aktív osztóművet, valamint az Alfa Romeo egyedi műszaki adottságaihoz (például a nagy nyomatékszintek gyors kezelése) igazodó első differenciálművet tartalmaz, kompakt, kis tömegű felépítéssel. Normál körülmények között a Stelvio Quadrifoglio Q4 hátsókerék-hajtású autóként viselkedik, vagyis a hajtóerő 100 százaléka a hátsó tengelyre jut. Amint azonban valamelyik kerék megközelíti tapadási határát, a rendszer a rendelkezésre álló hajtóerő akár 50 százalékát képes az első tengelyre átcsoportosítani egy erre szolgáló osztómű segítségével.
 
Még nincs értékelve