Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb szabadidő-autó a Lexus tarsolyában

Bíró Csongor | Lexus | 2017.04.12. |
Lexus
Újabb szabadidő-autó a Lexus tarsolyában
A Lexus európai formatervező központjában született UX a jövő kompakt szabadidő-járműve a japán prémium márka értelmezésében. Háromdimenziós kezelőfelület, kinetikus üléskoncepció és környezetkímélő hajtáslánc. A négyszemélyes, 4,4 méteres UX Concept azt érzékelteti, hogyan képzeli el a Lexus a kompakt szabadidőjárművek jövőjét.
A merész formaterv és a fantáziadús, jövőbe tekintő technológiák magával ragadó élményt kínálnak minden utasnak. Ezt a hatást erősíti a vezetői környezet ergonómiája, amely soha nem látott kapcsolatot teremt a sofőr testével. A járműben elsőként ismerkedhetünk meg a Lexus újszerű üléstechnológiájával, a kinetikus ülés koncepcióval. Az UX tanulmányautó merőben újszerűen értelmezi a négyszemélyes crossover műfaját: a terepjárók már-már brutális megjelenését és terepalkalmasságra utaló karakterét csekély szabad hasmagassággal és kupészerű üléshelyzettel kombinálja, megerősítve a kompakt méretek sugallta, dinamikus menettulajdonságokat.
Az elektrokróm ablakok mellett e-tükröket találunk az autóban: az ezeket kiszolgáló külső kamerák házai jóval keskenyebbek, mint a hagyományos külső visszapillantó tükrök. A bal és jobb oldali e-tükrök képét belső monitorok jelenítik meg; az integráció nem csupán stílusos részlet, de a műszerfal egész kifordított szerkezetét is kihangsúlyozza. A kapcsolók mind elektrosztatikus jellegűek, és átlátszó fedél alatt kaptak helyet. Az első utas – aki egészen máshogy éli meg a dekonstruktivista műszerfal élményét, mint a vezető – az ajtó könyöklőn kialakított, saját kezelőfelületen keresztül vezérelheti a központi kijelzőt.
Még nincs értékelve