Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újfajta vezetési élmény

Mindent a biztonságért, a sportos eleganciáért!

Mercedes-Benz | Mercedes-Benz | 2016.02.11. |
Mercedes-Benz
Újfajta vezetési élmény
A Mercedes-Benz új E-osztály belső terével új értelmezést ad a modern luxus koncepciójának. "Egy tágas és intelligens utasteret terveztünk. Az 'érzéki letisztultság' formatervezési filozófiánknak megfelelve a belső tér rendkívül magas szintű technológiai innovációkat és felszereltséget mutat fel, amit egyedülállóan érzéki hangulat koronáz meg. Az E-osztály a privát környezet és a munkahely mellett egy harmadik helyet foglal majd el tulajdonosainak életterében, ahol az utasok átélhetik a modern luxust" – mondta el Hartmut Sinkwitz, a Mercedes-Benz belső dizájnért felelős részlegének vezetője.
A komfortorientált, luxushangulatú utastérben igazi látványosság a két óriási központi kijelző: egyenként 31,2 cm átmérőjűek és 1920x720 pixel felbontásúak. A műszerfal központi elemét képező két, egymáshoz illesztett képernyő vizuálisan szélesvásznú hatást keltve hozzájárul az új E-osztály horizontális belső kialakításához. A műszercsoport szerepét is az egyik kijelző tölti be, virtuális módon, nagy méretben megjelenítve a fontos műszereket. A másik képernyő a középkonzol tetején helyezkedik el. A két megjelenítő egy közös üveg előlapot kapott.
A központi képernyő tartalmát a vezető a saját preferenciái szerint szabhatja személyre. Az éjszakai háttérvilágítás többféle színű hangulatvilágítást tesz lehetővé, amely olyan hatást kelt, mintha a szélesvásznú műszerfal a térben lebegne.
 
Presztízs MagazinIrányítás ujjmozdulatokkal
 
Az új E-osztály az első autó, mely a kormánykerék küllőibe integrált érintés-érzékeny gombokkal rendelkezik. A különleges multifunkciós kormány virtuális gombjai hasonlóak az okostelefonokéhoz: érintés-érzékenyek, precízen reagálnak az ujjmozdulatokra, lehetővé teszik a vezető számára a teljes központi rendszer egyszerű, logikus, intuitív kezelését, mindeközben egyik kezét sem kell levennie a kormánykerékről.
Újabb irányítási lehetőségként az új E-osztályban is elérhető lesz a középkonzoli touchpad, mely biztosítja az összes funkció vezérlését, támogatva az egy- és többujjas kezelést. Kézírás-felismeréssel is rendelkezik, lehetővé téve a vakon vezetést: a sofőr mindig arra koncentrálhat, ami az úton történik, nem kell levennie tekintetét a forgalomról. A járművezetőnek lehetősége van a központi rendszer vezérlésére is a jól ismert COMAND controller forgókapcsolón és a LINGUATRONIC hangvezérlésen keresztül. Sőt bármikor váltogathat közöttük.
Az új E-osztály egyes funkciói közvetlen gombokkal is kezelhetők, például a klímaberendezés, valamint a különféle vezetői asszisztens rendszerek be- és kikapcsolása.
A kezelőfelületek és kijelzők tervezése során a kiváló minőségérzet, és a dizájn is szerepet kapott. Fémezett kapcsolófelületek, egyes helyeken valódi fém kezelőelemek gondoskodnak a lehető legigényesebb összhatásról – az érintésnél és a hangzásnál, a beltér összes eleméből sugárzik az odafigyelés, mely a részletekben lelhető fel.
A vadonatúj kezelési és kijelző-koncepció célja volt a lehető legvonzóbb formai összhatás mellett a lehető legintuitívabb módon összehálózni a különféle funkciókat. Mindennek eredményeképp az E-osztály utasai egy újfajta vezérlési élményben részesülhetnek – a különleges megjelenítésről a nagyfelbontású vizualizációk és az animációk gondoskodnak, melyek könnyebben, gyorsabban feldolgozható formában közlik az információkat. Például animált kijelzések mutatják a különféle asszisztens rendszereket. A hasonlóképpen animált ECO kijelző a műszercsoportban segíti a minél gazdaságosabb vezetési stílus kialakítását.
Az átdolgozott megjelenítés szintén frissebb hatást kelt, a letisztultabb menüstruktúra egyszerűbbé teszi a kívánt funkciók elérését. A fejlesztés során kulcsfontosságú volt az ergonómia és az intuitív környezet kialakítása.
 
Presztízs MagazinÉrzelmek és intelligencia szintézise
 
A formaterv iránti elkötelezettség és a remek térkínálat révén az új E-osztály belső tere egyesíti a luxuskategória eleganciáját-kényelmét a C-osztály sportos hangulatával. Az új üzleti limuzin belső formanyelvét a határozott kialakítású elemek, a szoborszerű felületek, az avantgárd letisztultság, a kijelző- és kezelőfelületek összjátéka határozza meg, lehetővé téve az érzelmek és az intelligencia magas szintű kifejezését, ami tökéletesen beleillik a márka "érzéki letisztultság" dizájnfilozófiájába.
A műszerfal vízszintes tagolású, alacsonyan húzódó kialakítása elegánsan futó formáival, érzéki vonalvezetésével növeli a térérzetet, nyugalmat sugároz. A lágy hullámzás az ajtókban folytatódik, fokozva a tér szélességének érzetét.
Az alacsonyan húzódó műszerfaltól a tervezők hangsúlyosan elkülönítették a sportosságot idéző középkonzolt – így a műszerfal felső része szinte lebeg a térben. A szélesvásznú központi képernyő különálló, mégis ügyesen integrálták a műszerfal felső részébe. A kijelző a legmodernebb trendeknek megfelelően rendkívül lapos, és teljesen sima üveg előlapot kapott, sugárzik belőle a prémiumérzet. Az óriási képernyők avantgárd stílust varázsolnak a klasszikus, luxushangulatú enteriőrbe, bizonyítva, mennyire jól harmonizálhatnak a hagyományos formák a jövőbe mutató elektronikai megoldásokkal. Az emocionális formanyelv, az intelligens belső koncepció, a lehető legmodernebb kezelési rendszer és a modern kijelzők révén az új E-osztály tökéletes példája két ellentétes pólus, az érzelem és az intelligencia kiváló szintézisének.
Presztízs MagazinAz erőátvitelek függvényében az új E-osztály két eltérő kialakítású középkonzollal érkezik. Az automataváltóval szerelt változatok egy hosszan végighúzódó, sportosan felfelé ívelő középkonzolt kapnak, ami harmonikusan, üveghatású felülettel kapcsolódik a műszerfal alsó részébe.
Az elegáns-sportos stílust a formaterven felül a csúcsminőségű anyagok is meghatározzák. A díszítőbetétek tárháza igen széles, a nyílt pórusú fabetétektől, a yacht-stílusú faberakásokig, valamint alumínium, és más modern anyagokig. Egyes felszereltségi szinteken a műszerfal és az ajtók felső része igényes bőrborítást kap. A rendkívül magas szintű összhatás a minden részletre kiterjedő tervezésen felül az aprólékos kidolgozásnak is köszönhető. A fokozott eleganciáról a barna különböző árnyalatai gondoskodnak.
 
Hangulatvilágítás 64 színben
 
Az utastér-világításról tartós, energiatakarékos LED fényforrások gondoskodnak. Ugyanez vonatkozik az opcionálisan elérhető hangulatvilágításra. A plusz fényforrások finoman megvilágítják például a díszbetéteket, a központi kijelzőt, a középkonzol első tárolóját, a belső ajtókilincseket, ajtózsebeket, az első és hátsó lábtereket, a tetőkonzolt, az ajtók tükörháromszögeit, valamint a magassugárzókat.
 
 
 
Presztízs MagazinÜléskomfort: first class
Az ülések ergonomikus, aprólékosan kidolgozott kialakításukkal és a hátgerinc vonalát követő támlájukkal rendkívül magas színvonalú komfortot biztosítanak, ráadásul sportos megjelenéssel büszkélkedhetnek. Kialakításuk a felszereltségi szintek szerint különböző.
 
3D-hangzás egy koncertterem hangzásélményével
 
Az új E-osztály Frontbass rendszere már szériában különleges hangélménnyel ajándékozza meg az utasokat. Az egyedi megoldás a karosszéria hossz- és keresztirányú elemeinek üregeit használja a mélysugárzók rezonáló dobozaként. Amennyiben az autót felszereljük az opcionális, csúcsminőségű Burmester® 3D surround hangrendszerrel, az utasoknak a koncerttermekhez hasonló akusztikai élményben lehet részük. Azok a felharmonikusok és reflektált hangok, amelyek egy koncertterem mennyezetéről verődnek vissza a füleinkbe, hiteles módon reprodukálhatók az E-osztályban. Az új megoldással ellentétben, a többi 3D-s hangrendszer nem rendelkezik tetőhangszórókkal, így a térhangzást csak különféle szoftveres algoritmusokkal szimulálják.
Presztízs MagazinA 3D surround térhangzáson felül négy másik hangzásbeállítás is kiválasztható, a saját ízlésnek és a hallgatott zeneforrásnak megfelelően.
A hangrendszer csúcskategóriájú hangszórói üvegszál-erősítésű szövet membránokkal rendelkeznek a magas szintű stabilitás, az alacsony tömeg és a nagyobb teljesítmény érdekében. A tetőhangszórókat kimondottan erre a célra tervezték: extrém kicsik, laposak, minden irányban sugározzák a hangot. A rendszert egy 25 literes mélyláda egészíti ki, amelynek saját 400 wattos erősítője a csomagtartóban kapott helyet. A dinamikus mély-/középtartományt 2-2 hangsugárzó szolgálja ki az első ajtókban, a hangzást pedig összesen 7-7 közép- és magassugárzó teszi teljessé. Az első tükör-háromszögeiben elhelyezett magassugárzók nem csupán a kiváló hangzásélményről gondoskodnak, de lenyűgöző dizájntárgyak is.
A digitális és analóg erősítők kombinációja egyedülálló. Az analóg technológia meleg, kerek és telt hangzást biztosít, míg a külön tápegységgel ellátott digitális megoldás kiváló csúcsokat szolgáltat, magas szintű dinamikát kölcsönözve mind a leghalkabb, mind a leghangosabb tónusok számára.
 
 
 
Presztízs MagazinÚj fényszórók
Az új E-osztály intelligenciája a fényszórókra is kiterjed. A teljesen friss formát öltött első fényszórók jellegzetessége a kettős szemöldök. Az autó orr-részének megjelenését alapjaiban meghatározzák a részletesen kidolgozott fényszórók, amelyek letisztult lencse-dizájnnal büszkélkednek. Az opcionális nagyteljesítményű, kettős lencsével és még részletgazdagabb kialakítással ellátott LED High Performance nappal és éjszaka méltóságteljes, egyben összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöznek a modellnek.
A márkára jellemző arculatot fokozzák a MULTIBEAM LED főfényszórók. Jellegzetes formát ölt bennük az irányjelző, a hazakísérő fény, az oldalsó helyzetjelző fény és a nappali menetfény. Így a modellek mind nappal, mind sötétben messziről könnyen felismerhetők.
Az összes fényszórófunkció egyetlen tiszta üvegű, karcálló borítással ellátott polikarbonát búra alá csoportosították. Számos egyéb dizájnelemhez hasonlóan a szegélyek feketék, ami növeli a mélységérzetet, valamint minőséget sugall.
Az új E-osztályhoz opcionálisan elérhető a MULTIBEAM LED fényszórórendszer ILS intelligens világításrendszerrel és Adaptív távfény-asszisztenssel. A főfényszórók passzívan megvilágított kékszínű világítási felületűek, biztosítják az E-osztály fáklyahatású fényeit. A sejtelmes kékes szín lenyűgöző hatást kelt, a modelleket a fénydizájn területén összetéveszthetetlen karakterrel ruházza fel.
 
Presztízs MagazinÚj biztonsági funkciók
 
A teljesen szabadon irányítható, nagyfelbontású fényelosztásnak köszönhetően az intelligens világításrendszer összes tompított és távfény funkciója tisztán digitálisan kialakítható. A dinamikus kanyarodási fény funkció a világon először pusztán elektronikus vezérléssel dolgozik.
Az újgenerációs Mercedes-Benz limuzin modellek újabb vizuális jellemzői az egyrészes hátsó lámpatestek. A hátsó lámpák fáklyaszerű fénydizájnja nem csupán az egyedi, könnyen felismerhető megjelenést szolgálja éjjel és nappal, hanem fokozza a biztonságot is.
Még nincs értékelve