Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Üzleti limuzin villanyos rásegítéssel

Bíró Csongor | BMW | 2017.04.20. |
bmw
Üzleti limuzin villanyos rásegítéssel
Idén tavasszal már a magyar piacon is bemutatkozik a BMW 5 üzleti limuzin plug-in hibrid változata. A BMW 530e iPerformance típusnéven érkező sportos limuzin a bajor gyártó vezetési élményét a zéró emissziójú, tisztán elektromos mobilitás lehetőségével egyesíti. A modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása a gyártó közlése szerint (speciális hibrid ciklus alapján mérve) 1,9 liter.
A BMW 530e iPerformance elektromos motorja már álló helyzetből is 95 lóerő maximális teljesítmény és 250 Nm csúcsnyomaték leadására képes, a 2,0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor pedig 184 lóerő maximális teljesítményt és 320 Nm forgatónyomatékot állít elő. 252 lóerő maximális rendszerteljesítménynek és a 420 Nm együttes csúcsnyomatéknak köszönhetően a sportos limuzin 6,2 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 kilométer/órás sprintet. A modell végsebessége 235 kilométer/óra.
Valós forgalmi körülmények között a BMW 530e iPerformance maximális akkumulátor-töltöttséggel és teli üzemanyagtartállyal 650 kilométer megtételére képes, egyetlen feltöltéssel pedig 50 kilométernyi tisztán elektromos mobilitást kínál, amely akár 140 kilométer/órás sebességig fenntartható – állítja a gyártó. Az elektromos motor és a belsőégésű erőforrás egyaránt a hátsó tengelyt hajtja, egy nyolcsebességes automatikus váltón keresztül. A tervezőmérnökök az elektromos motort az automataváltó házába építették be, a rendszer így tisztán elektromos meghajtás esetén is használhatja a nyolc sebességi fokozatot. Mivel a villanymotor a váltóházba került, a mérnökök elhagyhatták a nyomatékváltót, az elektromos motor többletsúlya így szinte észrevétlen marad.
Még nincs értékelve