Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Váltónyúzás

Benedek Attila | General Motors | 2016.07.20. |
General Motors
Váltónyúzás
A lecke alaposan fel volt adva a tervezőknek, mert a HydraMatic 10 elnevezésű újdonságnak fel kell vennie a versenyt a ma divatos, más elveken működő dupla kuplungos szerkezetekkel. Az új automataváltó első időkben a Camaro legerősebb ZL1-es kivitelébe kerül, amely orrában a Corvette 6,2 literes, kompresszoros motorja található.
A váltónak 640 lóerőt és 868 Nm nyomatékot kell a hátsó kerekekre juttatnia, ezért sokat nyúzták tesztautókban a híres, hírhedt Nürburgringen. Ezt megelőzően próbapadon tesztelték, ami nemcsak a megszokott álló szerkezet volt, ahol villanymotorral terhelték, hanem olyan mozgó padot alkalmaztak, ahol szimulálni tudták a váltót ért oldalgyorsulásokat, a le-felmozgásokat, lassulásokat és gyorsításokat is.
Az adatok szerint megérte a sok munka, mert a később másfajta autókban is elérhető alkatrész 2-esből 3-asba és 3-asból 4-esbe való váltáskor 27 százalékkal gyorsabb. A tíz fokozat alkalmazását a jobb gyorsulás, és reakciókészség elérése, valamint a motor optimális fordulaton tartása indokolta.
Még nincs értékelve