Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Volvo V90, mint rendőrautó – első a biztonság

Bíró Csongor | Volvo | 2017.02.08. |
Volvo
Volvo V90, mint rendőrautó – első a biztonság
A svéd rendőrség 2017 elején veszi át az első V90 járőr kocsit, miután az autó a közelmúltban minden idők legkiválóbb eredményével teljesítette a svéd rendőrség kíméletlen vezetéstechnikai tesztjét. A rendőrségi járművekkel szemben támasztott követelmények messze meghaladják az átlagos közúti személygépkocsikkal kapcsolatban felmerülő elvárásokat. Ráadásul számos más országgal ellentétben, Svédországban a rendőrségi szolgálati gépkocsi munkahelynek számít, ezért csak olyan típusok lehetnek rendőrautók, amelyek megfelelnek a teljesítményre, kényelemre, minőségre és ergonómiára vonatkozó, rendkívül szigorú követelményeknek.
A svéd rendőrautó-teszt öt területen vizsgálja a járművek képességeit: fékteszt, akadálypálya, kikerülési manőver (fékezéssel és anélkül), és nagysebességű „vészhelyzeti” vezetés. A V90 összpontszáma a tesztsorozat végén 9,2 volt a maximális 10-ből; soha egyetlen autó nem teljesített még ilyen kiválóan.
Hogy a prémium kombiból megkülönböztető jelzéssel közlekedő járőrjárművet építsenek, a Volvo Car Special Products részlege a rendőrség egyedi elvárásai szerint fejlesztette tovább a modellt. A futóművet erősebbre, de még dinamikusabbra hangolták. A felfüggesztést és a fékrendszert megerősítették, az autót minden szükséges eszközzel, kommunikációs berendezéssel felszerelték. Az alapkivitelű V90-ből nagyjából egy hét alatt lesz rendőrautó; az átalakítást a Volvo Cars különleges gyártólétesítményében, a svédországi Torslandában végzik. A cég régóta épít rendőrségi járműveket: Svédországban már 1929-ben egy Volvo modell volánja mögül üldözték a bűnözőket.
Még nincs értékelve