Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank

sajtóanyag | elelmiszerbank.hu | 2017.11.27. |
Élelmiszerbank
236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank
Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése a CIB Bank főtámogatásával. Az országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 39 ezer csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank által támogatott, 2017-es karácsonyi élelmiszer gyűjtése során idén ismét három napon át: november 24-én, 25-én és 26-án közel 200 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 236 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 5 százalékkal meghaladja a tavalyi mennyiséget. Az Auchan, a METRO és a Tesco áruházakban az Élelmiszerbank 5000 önkéntese, köztük az akció főtámogatójának, a CIB Banknak több mint 190 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését. A jótékonysági akció során aktív szerepet vállaltak a Centrál Színház művészei is, akik közül többen már évek óta magánemberként is részt vesznek a gyűjtésben. 
Idén több mint 39 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek miatt kiemelten fontos szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.
„Az összegyűlt 236 ezer kg élelmiszerből összeállított csomaggal az idén a tavalyinál több, 39 ezer  nélkülözőnek tudunk segíteni. A csomagok még karácsony előtt célba érnek. Minden adományozónak köszönjük, hogy gondolt nehéz sorsú embertársaira, és köszönjük önkénteseinknek, főtámogatónknak és partnereinknek, hogy idén is megszervezhettük a gyűjtést” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.
 
Még nincs értékelve