Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A budapesti kiselefánt az Asha nevet kapta

forrás:MTI | forrás: MTI | 2013.02.25. |
állatkert, elefánt
A budapesti kiselefánt az Asha nevet kapta
Döntöttek a szavazók: Asha lett a Bálint-napon született budapesti kiselefánt neve, amely hétfőn fogadta első látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Ashát és anyukáját becslések szerint csaknem négyszáz látogató tekintette meg elsőként hétfőn 13 és 15 óra között az állatkertben. Az elefántnézés zökkenőmentesen zajlott, a másfél hetes borjú nagyon jól tűrte első vendégeit - mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az MTI-nek.
   
Asha bemutatta szinte összes tudományát: sétált anyjával, szopott, nézelődött, sőt, amikor lefeküdt, anyja szénával még be is takargatta. A látogatók, akiket 20 fős csoportokban engedtek be, betartották a gondozók látogatásra vonatkozó kéréseit: nem fotóztak vakuval és hangoskodással sem zavarták az állatokat - fűzte hozzá a szóvivő.
   
Csütörtökön hirdette meg az intézmény a szavazást az elefántbébi nevére: a hat lehetőségre több mint 200 ezer szavazat érkezett. Az állatkert honlapján, valamint a szavazásban részt vevő partnerek online felületein a legtöbb szavazó az Asha névre voksolt, így mától hivatalosan is így hívják a kicsit.
   
Az Indiában elterjedt, szanszkrit eredetű név reményt jelent.

Még nincs értékelve