Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Add el magad!

Motivációs levél: A4-es oldalba sűrített reklámszöveg

Bogáth Patrik | Profimédia-Red Dot | 2018.08.06. |
Add el magad!
A munka mindannyiunk életét meghatározza, ezért munkaerőpiaci cikksorozatot indítottunk, melyben több szempontból dolgozzuk fel a témákat. Szakértő megszólaltatásával igyekszünk segíteni a munkaerőre vágyó cégeknek és a munkára vágyó álláskeresőknek egyaránt. Az ötödik, egyúttal az utolsó részben az álláskeresők egyik legnagyobb „ellenségéről”, a motivációs levélről olvashatnak.
Senki sem születik Stephen Kingnek, de nem is kell feltétlenül lehengerlő íráskészséggel rendelkezni egy hatásos motivációs levél összeállításához. Mindössze azt kell tudni, hogy mit érdemes belefogalmazni a siker érdekében, és persze kellő időt, energiát szükséges rászánni az elkészítéséhez. Megkérdezett toborzási szakértőnk szerint a legtöbb esetben épp az utóbbival van a gond, az álláskeresők ugyanis nyűgként tekintenek a motivációs levél elkészítésére, ezért nem is hozzák ki belőle a maximumot. Pedig a cégek nem véletlenül kérik oly gyakran az önéletrajz mellé, hiszen a motivációs levél sokkal több egy kötelező házi feladatnál: ki lehet tűnni vele!
 
Tavaly érettségi feladat volt
 
– Hogy mennyire alapvető készségről lenne szó, azt jól mutatja, hogy tavaly a magyar-érettségin az egyik feladat a motivációs levél írása volt – szögezte le a HR-szakértőként dolgozó Papp Róbert. – Csak az a baj a tanárok elmondása szerint,  hogy év közben kevés idő jut ennek tanítására, és sajnos sokszor ők maguk sem tudják gyakorlati szinten, milyennek is kellene lennie egy jó motivációs levélnek. Nem véletlen, hogy a legtöbb álláskereső az interneten fellelhető sablonszövegek alapján próbálja megoldani ezt a pályázatában, ez azonban zsákutca. Egy tapasztalt HR-es már kívülről fújja a sablonokat, annyiszor találkozott velük kisebb-nagyobb módosításokkal, és egyáltalán nem meggyőző, ha azt látja, hogy az álláskereső így próbálja könnyedén megúszni a feladatot.
– Olyan esetekkel is gyakran találkozni, amikor hiába kéri egy cég a pozíció kiírásában a motivációs levelet, a pályázó egyszerűen figyelmen kívül hagyja ezt, és csak az önéletrajzát küldi be. Sokan biztosan úgy gondolják, hogy ez nem számít, de hatalmasat tévednek. Egy hiányosan beküldött pályázat olyan, mintha be sem érkezett volna, nem foglalkoznak vele tovább a HR-esek. Alapvető dolog, hogy az összes dokumentumot abban a formában csatoljuk a pályázatunkhoz, ahogyan a kiírásban olvasható. Ez az első vizsga. Mit árul el rólunk a későbbiekre nézve, ha már a cég beugró kérésének sem tudunk eleget tenni? – tette fel a költői kérdést Papp Róbert.
 
Nem az önéletrajzot kell megismételni
 
Presztízs MagazinTehát ha kérik, mindenképpen küldjünk motivációs levelet. Ha viszont csináljuk, akkor csináljuk jól! De hogyan? A tapasztalt HR-specialista szerint van néhány alapszabály, amelyet muszáj betartani, hogy hatásos motivációs levél szülessen. – A legfontosabb, hogy legyen összhangban az önéletrajzzal. Ne ismételgesse annak állításait, hanem egészítse ki azt érdemleges új információkkal – tudtuk meg Papp Róberttől. – Az önéletrajz kiváló eszköz arra, hogy végigvezessünk valakit szakmai pályafutásunk sarokpontjain. A motivációs levélben viszont nem előnyös újra felsorolni az iskoláinkat, korábbi munkahelyeinket, mert ezzel csak pocsékoljuk a helyet. Inkább arra törekedjünk, hogy bemutassuk egy-egy konkrét szakmai megoldásunkat, melyre büszkék vagyunk, és ami a megpályázott munkakör kapcsán is érdekes lehet. Lényegében ez egy reklámszöveg magunkról, melyben meg kell győzni a céget, hogy miért éppen én lennék a legjobb választás.
Ha kicsit konkrétabban nézzük a tartalmat, érdemes röviden leírni, hol értesültünk az álláslehetőségről. – Mindez nemcsak illendő közlés, hanem ügyesen is használhatjuk egy-két piros pontért. Például írhatjuk azt, hogy a cég Facebook-oldalán láttuk meg az álláshirdetést, mert régóta követjük a híreiket, és ezzel máris finoman kifejezzük a cég iránti érdeklődésünket – adott tippet Papp Róbert.
 
Előnyt faragni a hátrányainkból
 
Ha kicsit továbbmegyünk, fontos leírnunk a motivációs levélben, miért éppen az adott munkahelyen szeretnénk elhelyezkedni. – Mielőtt nekilátunk a motivációs levélnek, böngészgessük a cég honlapját, a közösségi médiás felületeit, gyűjtsük be a vele kapcsolatos híreket, és próbáljuk megérteni a küldetését. Aztán fogalmazzuk meg, hogy a cég filozófiája, tevékenysége, üzleti modellje vagy a céljai miért fogtak meg bennünket annyira, hogy ott szeretnénk dolgozni. Ezzel hitelesen jelezhetjük, hogy nemcsak a pénzre hajtunk, hanem hivatásként tekintünk a megpályázott munkára – fogalmazott a HR-szakember.
Másik fontos szempont, hogy a motivációs levéllel előnyt lehet faragni a hátrányainkból. Azt mondják, hogy csak olyan állásokra érdemes jelentkezni, amelyeknél a kiírásban szereplő elvárások legalább 85-90 százalékának megfelelünk. Ha csak-egy két hiányosságunk van, arra ki lehet térni a motivációs levélben. – Már azzal, hogy írunk róla, jelezzük, reális képünk van saját magunkról, és elmagyarázhatjuk, hogy milyen lépéseket tettünk vagy teszünk az adott elmaradás pótlása érdekében – javasolta Papp Róbert, aki szerint a motivációs levél egyedi fogalmazásmódja aranyat (vagy legalábbis munkát) érhet. – A már említett sablonokkal az a legnagyobb baj, hogy olyan mondatok szerepelnek bennük, amelyeket bárki leírhatna bármilyen cég állásával kapcsolatban. Nekünk viszont a siker érdekében olyan gondolatokat kellene összeszednünk maximum egy A4-es oldalnyi terjedelemben, amelyeket csak mi mondhatunk el, és csak az adott cég konkrét állásajánlatára igazak.
 
 
A jó motivációs levél felépítése – példákkal
 
1. Megszólítás
Mindig ügyelni kell arra, hogy a motivációs levél egy konkrét személynek legyen címezve. A „Tisztelt Kovács János!” címzésre Kovács János megszólítva érzi magát, és biztosan több figyelmet szentel az írásnak, mintha a „Tisztelt Hölgyem/Uram!” frázissal kezdődne.
 
2. Felütés
A levél eleje tökéletes lehetőség arra, hogy az olvasó számára nyilvánvalóvá váljon, hogy a pályázó tisztában van az adott cég és pozíció különlegességével. Példa: „Örömmel pályázom meg az Önök által meghirdetett termékmenedzseri pozíciót. A Cég az elmúlt években vezető szereplőjévé vált az iparágnak. Szívesen erősíteném ezt a márkát releváns szakmai tudásommal és tapasztalatommal.”
 
3. Főszöveg
A következő két bekezdésben érdemes részletezni, hogy a pályázó korábban milyen feladatokat látott el, milyen tapasztalatokat szerzett, és azokat hogyan állítaná a cég szolgálatába a meghirdetett pozícióban. Példa: „Az elmúlt három évben termékmenedzserként dolgoztam, és több mint 30 magas szintű terméket fejlesztettem a megrendelők igényeit és a költségkeretet figyelembe véve. Megtanultam, hogyan lehet kielégítő megoldásokat fejleszteni túlköltekezés nélkül. Az Önök termékmenedzsereként, biztos vagyok abban, hogy innovatív megoldásokkal tudnék előállni.”
 
4. Lezárás
Nem ajánlott olyan sablonos lezárást használni, mint a „Köszönöm a lehetőséget, várom mielőbbi visszajelzését”. Lezárásként érdemes még egyszer megerősíteni a pozíció iránti érdeklődést. Példa: „A Cég szakmai eredményei (lehet konkretizálni) nagy hatással voltak rám, ezért motivál, hogy egy olyan csapat tagja legyek, amelyikben folyamatosan fejlődhetek.”
 
Még nincs értékelve