Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Átlagosan 27-en jutnak egy állásra

forrás: mti | 2011.09.13. |
Átlagosan 27-en jutnak egy állásra
Egy-egy álláshirdetésre átlagosan 27-en jelentkeztek a 2011 júniustól augusztusig eltelt 92 napban a Workania.hu internetes állásportál legfrissebb felmérése szerint.

A kutatás összefoglalója a legnépszerűbbnek a bankszektor álláshirdetéseit nevezi, ezekre ugyanis átlagosan 53-an küldték el jelentkezésüket. Alig kevesebben, átlagosan 51-en jelentkeztek egy segédmunkási álláshirdetésekre.
    A humánerőforrás, valamint a marketing, a reklám és a pr területen meghirdetett állások hirdetéseire átlagosan 50 jelentkező jutott.  
    Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresőké nem növekszik.
    A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.
    A földrajzi régiók szerint a vizsgálat Somogy megyében találta legaktívabbaknak az álláskeresőket: átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egy meghirdetett állásra.

 

Még nincs értékelve