Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az Antenna Hungária bővíti digitális földfelszíni kínálatát

Az Antenna Hungária bővíti digitális földfelszíni kínálatát
Az Antenna Hungária folytatja digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásainak fejlesztését, és október elsejétől a harmadik DVB-T (digitális földfelszíni televíziózást célzó) multiplex elindításával 13 teljesen új programot kínál - mondta Jean-Francois Fenech, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Jean-Francois Fenech hangsúlyozta: ezzel immár 31 televíziós csatorna műsora fogható a DVB-T platformon, melyek teljes nézettsége meghaladja a 80 százalékot.
    Az Antenna Hungária év végére a jelenlegi 95 helyett 97 százalékos lakossági lefedettséggel számol, és három nagy teljesítményű gerincadót is üzembe helyeznek Miskolcon, Fehérgyarmaton és Aggteleken. Ezzel, és további, kis teljesítményű adók üzembe helyezésével a DVB-T telephelyek száma az év végére megduplázódik, a digitális lefedettség eléri a mostani analóg M1 hálózat lefedettségi szintjét - emelte ki a vezérigazgató.
    Kifejtette: az Antenna Hungária (AH) október 1-jétől közszolgálati multiplexet alakít ki az "A" jelű multiplexen. Ennek megvalósítása érdekében számos program az "A" multiplexről a "C"-re költözik: TV2, RTL Klub, euronews, HírTV, ATV, SportKlub, Info Channel és a NeoFM. A Duna TV és a Duna 2 programok pedig az eddigi "C" multiplex helyett az "A" multiplexen találhatók meg.
    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) kötött Hatósági Szerződés módosítása lehetővé tette az AH számára, hogy a "B" multiplexet az eddigi DVB-H (mobiltévés) sugárzás helyett DVB-T szolgáltatásokra használja. Az AH 2011. szeptember 30-án hajtja végre ezt a változtatást, a DVB-H sugárzás ezen a napon megszűnik és a MinDig TV Extra új családi csomagja lesz elérhető a "B" multiplexen - ismertette Jean-Francois Fenech.
    A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy várakozásaik szerint az év végére a MinDig TV felhasználók száma 2010. év végéhez képest megduplázódik, 350 ezerre nő. A vételhez szükséges készülékek - dekóder vagy integrált televízió - ára pedig tovább csökken, ezáltal szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra a megfelelő vevőeszközökhöz jusson. Az előfizetések számának 40-50 százalékos növekedését várják a karácsonyi időszakban, mind a fizetős, mind az ingyenes szolgáltatásaik terén.
    A legfrissebb értékesítési adatok alapján Jean-Francois Fenech szólt arról is, hogy a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban Magyarországon 2011 során, és a MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül.
    Hozzáfűzte: a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást használók számának növekedése meghaladta a 75 ezret 2011 első hét hónapjában, ezzel a 7 ingyenes digitális televízió- és 4 rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható szolgáltatást immáron közel 250 ezren használták. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 11 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás szeptember közepén 37 ezer előfizetővel rendelkezett, a várakozások alapján az előfizetőszám meghaladhatja az 50 ezret az év végéig.    
    Jean-Francois Fenech a  további tervekről elmondta: felkészülnek az analóg lekapcsolás utolsó szakaszára, amely várhatóan 2012-ben lezajlik.
    Az analóg lekapcsolás kapcsán megvitatandó kérdésnek nevezte, hogy egy reális stratégiát dolgozzanak ki, megfelelően legyen időzítve, valamint hogy legyenek világos és elérhető lekapcsolási mutatók.
    Hozzáfűzte: a helyi és regionális frekvenciák pályáztatását is meg kell oldani, illetve megfelelően időzíteni. Életképes dekóder-támogatási rendszerre van szükség, illetve a lekapcsolást ki kell egészíteni egy országos kommunikációs kampánnyal, hogy az érintett háztartások megfelelően felkészülhessenek.

 

Még nincs értékelve