Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az elmúlt három napban csaknem másfél ezer szabadtéri tűzeset volt országszerte

forrás: mti | 2012.03.18. |
avartűz, erdőtűz, tűz
Az elmúlt három napban csaknem másfél ezer szabadtéri tűzeset volt országszerte
Az elmúlt három nap alatt a szabadtéri tűzesetek száma elérte az ezernégyszázat, több olyan tűz is volt, amelynek kiterjedése meghaladta a száz hektárt, vagy a közúti és vasúti közlekedésben okozott fennakadást. A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy jelenleg is országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombaton a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeit 811, az önkormányzati tűzoltó egységeket pedig 160 esetben riasztották. Szombaton a katasztrófavédelem készenléti szolgálataiban országszerte több mint kétezer hivatásos tűzoltó volt készenlétben.
    A helyettes szóvivő hangsúlyozta, hogy március 11-e óta országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.
    Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tűzgyújtási tilalomtól függetlenül tűzvédelmi bírsággal sújtható az is, aki tűzvédelmi előírást vagy szabályt szeg meg és tüzet okoz. A bírság összege százezertől hárommillió forintig terjedhet.
    Hajdu Márton arra figyelmezteti a közúton és a vasúton utazókat, hogy "égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak ki a jármű ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek nemcsak az utazókra jelentenek veszélyt, hanem az erdőkre és mezőgazdasági területekre is".

Még nincs értékelve