Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csütörtökön az ország nagyobb részén még melegebb lesz

forrás: mti | 2012.06.20. |
Csütörtökön az ország nagyobb részén még melegebb lesz
Csütörtökön az ország nagy részén még melegebb lesz, a maximumok 34-37 Celsius-fok között alakulnak, szombatra viszont megszűnik a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerda délután az MTI-vel.

 Török László elmondta, hogy az ország jelentős részén még nagyobb lesz a hőség, de ezzel együtt egy hullámzó frontrendszer is eléri térségünket, ennek következtében, elsősorban észak-nyugaton, előfordulhatnak záporok, zivatarok, a szél is viharossá fokozódhat. Így ezeken a területeken várhatóan pár fokkal hűvösebb lesz.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre is az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros, a többi megyére - Vas, Zala, Somogy és Nógrád - narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. Emellett csütörtökön is nagyon erős UV-B sugárzás várható, átlagértéke meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket, ami azt jelenti, hogy a napon 15 perc alatt is le lehet égni.
    Pénteken is több helyen megerősödhet a szél, záporokra, zivatarokra lehet számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint hétvégére megszűnik a kánikula, akkor a napsütés mellett többször lehet felhős az ég, csapadékra is számítani lehet, a maximum hőmérsékletek 25-30 fok között várhatóak - mondta a meteorológus.
    Az országos tiszti főorvos kedden harmadfokúra, hőségriadóra fokozta és péntek éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott riasztását.

Még nincs értékelve