Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egy életre keresünk társat

Nem minden férfi bírja a családdal járó kötöttségeket

Balogh Renáta | Dvornik Gábor & archív | 2011.10.16. |
Egy életre keresünk társat
Pletykálni jó. A csajok között gyakori téma a barát, férj, szerető. Mindent akarunk egyszerre. A pasi, aki tetszik nekünk, legyen jóképű, pukkadjanak meg barátnőink az irigységtől, de ő rájuk se nézzen, csak minket akarjon! Legyen tökéletes szerető, ha kell, romantikus, ha kell, igazi macsó. Mellesleg nem árt, ha biztos egzisztenciája van, sikeres a munkájában. Jó, ha megvan a kellő sütnivalója, és ha a felvilágosodás kerül szóba, ne kezdje el a villanyt kapcsolgatni. Humor? Bizony, bizony! Imádunk nevetni, reggel egy jó poén meghatározhatja a napunkat, a vicces pasik aranyat érnek. És a nekünk „kiutalt” teremtés koronája a fent említett kritériumoknak a leánykéréstől, minimum az ezüstlakodalomig feleljen meg.

Biztos vagyok benne, hogy ilyen hímnemű egyed nem létezik. Mielőtt teljesen megrémítenénk az erősebbik nem képviselőit, ne essenek kétségbe, mi nők, sok kompromisszumot vállalunk a párválasztásban!

 

Az otthonról hozott minta meghatározó

 
Érthetetlen, miért vonzódunk a rosszfiúkhoz, amikor tudjuk, nagyrészükből pocsék házastárs lesz. Azt gondoljuk, hogy az a férfi, aki a barátnőjét hagyja ott értünk, hű lesz hozzánk egy életen keresztül? Dehogy lesz, egy idő után valószínűleg mi is az elhagyottak táborát fogjuk gyarapítani, rosszabb esetben egy-két gyerkőccel. Az elején eltakarja szemünket a rózsaszín köd, elnézzük a kimaradásokat, bulizásokat a haverokkal, azt hisszük, majd mellettünk megváltozik. Van erre is példa, de elenyésző.
A házasságok fele válással végződik, kevesen nőnek fel úgy, hogy tökéletes család veszi őket körül. Apáink magatartása, ha akarjuk, ha nem, nyomot hagy rajtunk. Meghatározza párválasztásunkat: vagy tökéletes mását keressük, vagy a teljes ellentétjét. Persze, nem mindig alakul ennyire sarkosan a döntés, ugye a már említett kompromisszumok…
A kapcsolatok elején a férfiak a lehető legjobb oldalukat igyekeznek megmutatni (mi is ugyanezt tesszük). Ilyenkor még a romantikus filmekre is beülnek velünk, mosolyogva végigasszisztálják vásárlási körútjainkat. A randikon minimálisra csökkentik az alkoholfogyasztást, de képesek arra is, hogy a számunkra kedves kutyánkkal, macskánkkal megbarátkozzanak, vagy legalábbis úgy tegyenek.
 

Csak mama kedvencét ne!

 
Presztízs Magazin
Figyeljünk az árulkodó jelekre. Az anyuka kedvencéből valószínűleg soha nem lesz határozott, biztonságot nyújtó családfő. Az ilyen pasi képtelen gyors, jó döntéseket hozni, hiszen mindig megtették helyette. Krízishelyzetben használhatatlan, még egy szerelő kihívásakor is a mi kezünkbe nyomja a telefont. Ha leendő párunk családjában a hétvégi ebédek laza részegséggel, majd tévé előtti fetrengéssel végződnek, gondolkodjunk el, vajon nem ugyanez vár-e ránk is?
Lépjünk túl a negatív képzelgéseken. Sok jól működő, az alá-felé rendelt viszony helyett a kölcsönös megbecsülésen alapuló kapcsolat létezik. A férfiak, ha hajtja is őket a vadászösztön, ugyanúgy vágynak egy biztos családi háttérre, szerető feleségre, sok csibész gyerkőcre, mint mi. A kérdés inkább az, mikorra nő be a fejük lágya és vállalják azt a felelősséget, ami egy tartós kapcsolattal jár. Erre sincs bevált recept! Van, aki huszonévesen alkalmas erre, s van, aki még negyvenesen is az arany ifjak gondtalan életére szavaz.
Az, hogy milyen családfő lesz egy férfiból, a szürke hétköznapok során derül ki. Amíg lángol a szerelem, nincsenek gyerekek, s csak egymással kell foglalkozni, általában működik a dolog. Ilyenkor párunk még azt is elnézi, ha ügyetlenek vagyunk a konyhában és bőszen hangoztatja, nem egy szakácsnőt vett el. Később már elvárja tőlünk – még ha egyszerre értünk is haza –, hogy fél óra alatt háromfogásos vacsorát tegyünk elé. Ez nem mindig sikerül, de ha törekszünk rá, azt általában értékelik. Hiszen a férfiak velünk szemben maximalisták. Azt akarják, hogy tökéletes szeretők, feleségek, anyák, háziasszonyok legyünk egyszerre, s persze a munkahelyünkön is helytálljunk. Na, itt lehet egy másik ütközőpont. Az sem jó, ha túl sikeresek vagyunk, mert ha több pénzt viszünk haza, az a férfi egóját igencsak sértheti. Ez egy intelligens társnál nem lehet probléma, sőt büszke ránk, de sok esetben komoly viták kirobbantója.
 

A gyerek születése után bújik ki a szög a zsákból

 
A gyerekszületés teljesen megváltoztatja az addig kétszereplős család életét.
Anyai ösztönünk felülír mindent, de a férfiak is hihetetlen átalakuláson mehetnek keresztül. Az apai büszkeség hatalmas hajtóerő, ha szerencsénk van, egy életen keresztül kitart, igazi társat kapunk csemetéink felneveléséhez. Az addig link férjecskénkből egy csapásra jó apa lehet, aki lányára hercegnőként, fiára trónörökösként tekint. Életének egyik legfontosabb célja az lesz, hogy lehetőségeihez képest mindent megadjon gyermekeinek. A baráti sörözések mellett, helyett játszótérre, később edzésre, nyelvórára viszi a srácokat. Ha netalántán mégis válással végződne a kapcsolat, akkor is számíthatunk rájuk, ez a típus soha nem hanyagolja el gyermekeit.
Olyan pasi is akad, nem is kevés, aki nem bírja elviselni a gyermekvállalással járó felelősséget. Elképzelhetetlennek tartja, hogy egy életen keresztül anyagi, érzelmi biztonságot nyújtson családjának. Az első adandó alkalommal lelép és tegyük össze a két kezünket, ha rendszeres látogatja a gyereket, s fizeti a tartásdíjat.
A kicsi születése után egy szinte minden családot érintő problémával is szembe kell néznünk. Még a legjobb, legempatikusabb férj is nehezen dolgozza fel, hogy már nem ő áll az első helyen kis felesége számára. Picit érthetetlen okból vetélytársnak tekinti, szinte féltékeny rá. Ha párunk kellően okos, akkor ez csak egy átmeneti, múló állapot, ha nem, akkor még a házasságunk is rámehet.

 

A sztárok sem tökéletesek

 
De, hogy ne csak a teremtés koronáinak hibáit vegyük észre, nézzünk kicsit magunkba! Elvárjuk a férfitól, hogy anyagi biztonságot nyújtson családjának. Ha ezt csak azon az áron tudja megteremteni, hogy éjjel-nappal dolgozik, már nem igazán van ínyünkre. Hisztizünk, hogy keveset van velünk, a gyerekek meg már csak képről ismerik. Ha kevés a pénz, akkor meg az a baj, nincs miből fizetni a csemeték különóráit és a családi nyaralás csak álom marad. Talán már unalmas, de itt is kompromisszumokkal boldogulhatunk. Vagy lejjebb adunk az igényeinkből, s a család melegét tartjuk szem előtt, vagy elvárjuk a jólétet, de akkor ne járjon a szánk!
 
Presztízs Magazin
Nézzünk szét kicsit a sztárvilágban! Akad pozitív, s negatív példa egyaránt, a híres férfiak számára sem könnyű férjként, apaként helytállni.
 Brad Pitt előtt le a kalappal, a szívtipró színész itt is elviszi a pálmát. Hihetetlen módon tolerálja szintén világhírű kedvese, Angelina Jolie különcségeit, saját gyermekei mellett ugyanúgy szereti párja korábban örökbefogadottjait. Kicsapongásoktól mentes, teljesen belerázódott, nagyon jól áll neki az apaszerep.
David Beckham már inkább a kettősségre példa, hiába ajándékozta meg az egykori Spice Girl, Victoria három fiúgyermekkel, a focista ki-kitekintgetett a kapcsolatból, még a bébiszitterrel is összeszűrte a levet. Házasságuk, negyedik gyermekük, a gyönyörű kislány, Harper érkezésével új lendületet kapott.
 Az angolok futballistaikonja, ha néha el is tévedt, mindig helyrehozta a dolgokat, s visszatalált családjához. Ugyanez nem mondható el Charlie Sheenről, Hollywood rosszfiújáról. A gyönyörű színésznő, Denis Richard hiába szült neki két tündéri kislányt, Charlie nem fért a bőrébe. Egyik tivornya követte a másikat, alkohol, drogok, könnyű nők, válással végződött a történet. Sheen újranősült, ám ismét csak kudarcot vallott, most Brooke Muellert, s két ikerfiát hagyta el.
Mint a felsorolt példák bizonyítják, a párválasztás talán az egyik legnehezebb dolog az életben. Nincs biztos recept, így nem tehetünk mást, mint próbálunk a megérzéseinkre hagyatkozva jól dönteni. Imádkozzunk, hogy nekünk olyan pasit küldjön az ég, aki egy életen keresztül igazi társunk lesz. Jóban, rosszban egyaránt.
 
Átlag: 5