Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egy órányi világítás-stop a WWF Föld Óráján

Just Creative sajtóanyag | Just Creative | 2013.03.24. |
Föld órája
Egy órányi világítás-stop a WWF Föld Óráján
5 méter magas viaszóriás meggyújtására vállalkozott a 8000 méter magas hegycsúcsokat is megjárt hegymászó. Erőss Zsolt a WWF Föld Órája elnevezésű rendezvényen lobbantotta fel az Ország Legnagyobb Gyertyájának lángját.

A WWF Magyarország idén 6. alkalommal szervezte meg hazánkban a WWF Föld Óráját, a világ legnagyobb civil önkéntes akcióját, a főváros csatlakozásának köszönhetően pedig 5. alkalommal nyilvános lekapcsoló eseményt is rendezett a WestEnd City Center Tetőkertjében.

Tóth Vera, Szalóki Ági, Erőss Zsolt valamint válogatott kézilabdázóink, Kovacsics Anikó, Klivinyi Kinga, Herr Orsolya is a globális összefogás mellé álltak és együtt kapcsolták le Budapest díszkivilágítását a Föld Óráján, március 23-án 20:30-kor. Elsötétült a Lánchíd, a Budai Vár, a Parlament és a Hősök tere.

Az Ország Legnagyobb Gyertyájának lángja pedig ezzel egy időben Erőss Zsolt közreműködésével fellobbant. A hegymászó fáklyával gyújtotta meg Magyarország viaszóriását, a globális éghajlatváltozás elleni összefogás, 5 méter magas szimbólumát.

„Sajnos a hegyekben is lehet találkozni szeméttel” – mondta Erőss Zsolt. „A legnagyobb problémát a globálisan szemetelő ipar jelenti.. A természetet értékként kell kezelnünk, ez a figyelemfelhívás pedig arról szól, hogy a környezetet magunknak kell megóvnunk.”

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a hétköznapjainkban tényleg tegyünk azért, hogy a bolygónk tovább élhessen” – válaszolta Szalóki Ági énekesnő Acél Réka, a rendezvény háziasszonyának kérdésére. „Én például csak tömegközlekedéssel utazom, többnyire villamossal, és hiszem, hogy így kisebb az ökológiai lábnyom, amit magam után hagyok.”

Még nincs értékelve