Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Felturbózott valóság

Két hét alatt ötven önéletrajz elküldése nem vezet sikerre

Bogáth Patrik | Profimédia-Red Dot | 2018.07.11. |
Felturbózott valóság
Munkaerőpiaci cikksorozatunkban több szempontból dolgozzuk fel az aktuális kérdéseket. Szakértő megszólaltatásával igyekszünk segíteni a munkaerőre vágyó cégeknek és a munkát keresőknek egyaránt. A negyedik részben arról a dokumentumról írtunk, amely először köti össze a pályázót és a céget: az önéletrajzról.
Az önéletrajz olyan, mint amikor fotósorozatot készíttet magáról az ember. Van rajta egy kis smink, egy kis retusálás és jól kigondoltan megkomponált a beállás – tehát a valóság valamilyen szinten fel van turbózva benne. Hazudni persze nem célszerű, mert legkésőbb az állásinterjún, amikor belekérdeznek a részletekbe, jó eséllyel lebukik a füllentő pályázó, és azzal máris kigolyózza magát a versenyből. Akkor meg mi értelme? Ugyanakkor, ha elferdíteni nem is szabad a valóságot, kicsit kiszínezni szinte már szükségszerű, ha nem akarunk lemaradni a versenyben. A toborzási specialista Papp Róbertet kérdeztük a hatásos önéletrajzírás fortélyairól.
 
Szőnyegbombázók a láthatáron
 
Presztízs MagazinAmikor az önéletrajzírásról kezdtünk el beszélgetni szakértőnkkel, az első kérdést nem mi tettük fel, hanem ő nekünk. „Előfordult már veled olyan, hogy ugyanazt az önéletrajzot küldted el két különböző állásajánlatra?” – érdeklődött Papp Róbert, mi pedig úgy vágtuk rá, hogy „persze”, mintha ez olyan természetes lenne, minthogy a Nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Aztán azt is megkérdezte, hogy sikeres volt-e kísérletünk, mi pedig kis gondolkodás után beláttuk, hogy végül is nem. Ő persze egy pillanatra sem csodálkozott ezen, HR-specialistaként pontosan ismeri az energiagazdaságos módszert, amelynek szakmai berkekben neve is van: önéletrajzos szőnyegbombázás: – Vannak olyan álláskeresők, akik két hét alatt akár ötven pályázatot is beadnak – mondja. – Aki így tesz, az a legtöbbször készít egy általános önéletrajzot magáról, és azt változtatás nélkül küldi el az összes kiválasztott állásra.
Ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk – állapította meg Papp Róbert. – Az önéletrajz funkciója az, hogy megpróbáljuk eladni magunkat az adott, konkrét pozícióra. Minden munka más és más feladatokból áll, ezáltal más és más tapasztalatot követel meg. Egy minőségi önéletrajz írója arra törekszik, hogy azokat a képességeit hangsúlyozza ki a pályázatban, amelyek az adott munkakörben fontosak. Ezért nem létezik egy általános, mindenre jó önéletrajz, hanem azon minden alkalommal dolgozni, alakítani kell.
Így már érthető a szőnyegbombázós hasonlat: egyetlen jól célzott rakéta is eredményesebb lehet, mintha szőnyegbombázóként ledobunk százat csak úgy, a vakvilágba.
 
A félelem rossz tanácsadó
 
Presztízs MagazinNemcsak az a baj a többször használatos önéletrajzzal, hogy kevésbé meggyőző a képességeinket illetően, hanem az is, hogy nagyon könnyű vele hibát véteni.              –Jellemző az egymás után gyorsan beküldött álláspályázatoknál, hogy az e-mail kísérőszövegét egyszerűen átmásolják a jelentkezők. Aztán a nagy sietségben előfordul, hogy a megszólításban rossz név marad benn, vagy a levél tárgyában a korábban megpályázott állás címét hagyják ott véletlenül. Ne csodálkozzanak, ha utána nem kapnak visszajelzést! – figyelmeztetett Papp Róbert.
Ennél is nagyobb gond, hogy a nagy mennyiségben beküldött önéletrajzok esetében sok olyan állásra is jelentkeznek az álláskeresők, amit hosszabb távon nem szívesen végeznének el. Ez rossz taktika. – A munkanélküliség félelmei vagy egy rossz munkahelyről való menekülési vágy elveheti a realitásérzékünket – árulta el a toborzási szakértő. – Ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan helyekre is pályázni, amelyekre nem rendelkezünk az elvárt képességekkel, vagy ahol nem biztos, hogy jól éreznénk magunkat. Viszont addig nem fog változni semmi, amíg nem átgondoltan, kizárólag olyan munkát célzunk meg, amelyre szakmailag tényleg megfelelünk, és szívesen dolgoznánk az adott cégnél is.
 
Olyan, mint az autóvásárlás
 
Presztízs MagazinA hatásos önéletrajz elkészítése érdekében lehet kreatívan is kísérletezni, hiszen valahogyan ki kell tűnni a tömegből. Erre a legjobb módszert – a szakértő szerint – a számok tudatosan használata jelenti: – Amikor egy jelölt pozícióra való alkalmasságát vizsgálják, akkor a HR-es számára a legfontosabb, hogy az önéletrajzban leírt hangzatos szólamok mögött lássa a tényeket. Olyan ez, mint amikor autóvásárlásnál sem elégszünk meg annyival, hogy gazdaságos a kocsi, tudni akarjuk, hány litert fogyaszt adott távon. Az adatok kontextust adnak az általános állításoknak, így az önéletrajzban található számoknak köszönhetően a HR-es úgy érezheti, hogy sokkal megalapozottabb döntést tud hozni arról, hogy behívjon-e minket állásinterjúra – osztott meg még egy trükköt Papp Róbert, amit érdemes alkalmazni.
Sokan a különleges hobbijukkal próbálnak érdekessé válni, ez azonban kétélű fegyver lehet tanácsadónk szerint. – Az önéletrajz olyan, mint egy vázlat a pályafutásunkról: tömör, rövid, jól áttekinthető és lehetőleg érdekfeszítő képet kell, hogy mutasson a szakmai életünkről. Első körben nem az ember személyisége a legfontosabb, hanem az, hogy rendelkezik-e azokkal a kompetenciákkal és tapasztalatokkal, amelyek szükségesek a feladat ellátásához. Ebből a szempontból a hobbi nem kap hangsúlyos szerepet, egyáltalán nem kötelező belevenni az önéletrajzba – fogalmazott a toborzási szakember. – Ugyanakkor, ha egy lépéssel tovább gondolkodunk, az állásinterjún akár jó beszélgetésindító is lehet. Az azonban alapszabály, hogy mindenképpen olyan tevékenységet írjunk bele az önéletrajzba, amit tényleg művelünk is, mert sohasem tudhatjuk, hogy az interjúztató mennyire van otthon a témában. Ha ő szakértője, mi pedig füllentettünk, az hamar kellemetlen helyzetbe sodorhat minket.
 
 
A hat leggyakoribb hiba önéletrajzíráskor
 
1. Nem az elvártak szerint van összeállítva a pályázat
„Mindig vegyük szentírásnak azt, amit az álláshirdetésben kérnek tőlünk. Legyen az formai, terjedelmi vagy bármilyen más megkötés. Valamiért ez számít a cégnek, ha pedig fontos nekünk az állás, az a minimum, hogy betartjuk a játékszabályokat” – árulta el szakértőnk.
 
2. Nem érkezik be a pályázat
„Sajnos gyakori hiba, hogy a pályázók nem elég figyelmesek, és hibásan gépelik be a megadott e-mail címet, így eleve nem is ér célba a jelentkezésük. Nehezebb ügy, amikor sikeresen elküldjük a levelünket, de az a spamek között landol. Ha olyan a levelezőrendszerünk, mindig kérjünk visszaigazolást a megnyitásról.”
 
3. Komolytalan az e-mail cím
„A munkáltatók profi szemléletű, komoly alkalmazottakat keresnek, akik az apró részletekre is odafigyelnek. Ha egy beceneves vagy viccesnek tűnő e-mail címről küldjük el a pályázatunkat, valószínűleg meg sem nézik azt. Lehetőleg a kereszt- és vezetéknevünket, vagy ennek valamilyen kombinációját használjuk minél hivatalosabb formában.”
 
4. Rosszul szerkesztett a pályázat
„Rengeteg múlik a csomagoláson! Fontos, hogy első ránézésre is átlátható, formailag igényesen szerkesztett legyen az önéletrajzunk. Olyan, amelyik kiemeli a legfontosabb információkat. Az sem mindegy, hogy milyen fényképet használunk hozzá, itt is a minél hivatalosabb fotó a nyerő. Ami a Facebookra jó, az nem biztos, hogy az önéletrajzba is illik!”
 
5. Elütések és nyelvtani hibák
„A helyes fogalmazás az alapvető műveltség jele, tehát ha sok nyelvtani hibát vétünk, rossz bizonyítványt állítunk ki magunkról. Figyeljünk az elütésekre, mutassuk meg, hogy nekünk a részletek is fontosak és alapos munkát végzünk.”
 
6. Túl sok a csatolmány
„Ne használjunk túl sok csatolmányt, mert egy HR-esnek, aki lehet, hogy több száz pályázatot nyálaz át egy nap, nem lesz türelme mindet lementeni. Próbáljuk egyetlen mellékletbe sűríteni az összes fontos elemet: önéletrajzot, motivációs levelet, referenciákat, stb.”
 
Még nincs értékelve