Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Folytatódnak az írásbeli érettségik

Horváth Iza | 2011.05.08. |
Folytatódnak az írásbeli érettségik
Hétfőn reggel a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a nemzetiségi nyelv írásbelivel folytatódnak 8-tól folytatódnak a tavaszi érettségi vizsgák.

 

A héten írják az érettségit informatikából, latinból, biológiából, földrajzból és kémiából is. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten horvát nyelv és irodalomból 1 helyszínen 16-an, német nemzetiségi nyelvből 5 helyszínen összesen 58-an, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 7 helyszínen 208-an, román nyelv és irodalomból 1 helyszínen 41-en, szerb nyelv és irodalomból 1 helyszínen 35-en, szlovák nyelv és irodalomból 2 helyszínen 5-en tesznek írásbeli érettségi vizsgát, míg szlovén nemzetiségi nyelvből 1 diák vizsgázik.Emelt szinten horvát nyelv és irodalomból 2 helyszínen 30, német nemzetiségi nyelvből 1 helyszínen 1, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 4 helyszínen 190, szlovák nyelv és irodalomból 2 helyszínen 9 tanuló tesz írásbelit.

 
Nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyból az írásbeli vizsga középszinten 240 percig tart. A vizsgázók két feladatlapot oldanak meg. Az I. feladatlap (30 pont) egy szövegértési feladatsort tartalmaz, míg a II. feladatlap (70 pont) megjelöl három szövegalkotási feladatot, és a vizsgázónak ezek közül kell egyet választania és megoldania. Emelt szinten az írásbeli vizsga egy nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból (30 pont) és három különböző szövegalkotási feladatból (70 pont) tevődik össze. A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg a feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja. A vizsga ideje itt is 240 perc.
 
Nemzetiségi nyelv tárgyból középszinten az írásbeli 180 percig tart, ebből az "Olvasott szöveg értése" rész 60 perces, a "Nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő 15 perces szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" rész következik, végül az "Íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok. Az írásbeli vizsgán 117 pontot érhetnek el a tanulók.
Átlag: 5