Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ha elindul a vonat…

Újraindult a személyszállítás öt, korábban bezárt vasútvonalon

Benkő Péter | Benkő Péter | 2010.07.12. |
Ha elindul a vonat…
Júliusban a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, illetve a Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalakon ismét megindult a vonatközlekedés. A megnyitott mellékvonali szakaszokkal így most 210 kilométerrel hosszabb pályán folyik vasúti közlekedés Magyarországon. Az újraindítás fontosságát helyi ünnepségek, koszorúzások jelezték, politikusok részvételével. Zirc állomáson Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes személyesen is részt vett, és beszédében a civil ellenállás sikerét hangsúlyozta, utalva az Győr-Veszprém, majd a Zirc-Veszprém vasútvonal bezárása ellen évek óta folyó tiltakozásra a térségben.
A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet, hogy a vonatközlekedés újraindításával a kormány bebizonyítja, hogy helyi ügyekben is hajlandó gondolkodni.
Karcagon a helyi politikusok, képviselők mellett Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere utazott az újraindítás utáni legelső, nemzeti színű koszorúval, szalagokkal, zászlókkal feldíszített szerelvényen.
A fenti szakaszokon egyelőre 2-4 vonatpár közlekedik naponta, később felülvizsgálják és a helyi utazási, átszállási igényekhez igazodva alakítják ki a végleges menetrendeket.
Még nincs értékelve