Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Így tavasszal...

Május, az ünneplések hava

| 2010.05.20. |
Május. Ez a hónap bőven ad okot ünneplésre. Itt van rögtön 1-jén a véres politikai küzdelmekben, a nyolcórás munkanapért folytatott harcban született munka ünnepe, mely egyben katolikus ünnep, a munkások védőszentjének, Munkás Szent Józsefnek tiszteletére. Ezt követően köszöntjük az anyákat, majd a gyermekeket.
A május mindenekelőtt a tavasz, az újjászületés, a megújulás. Ezt szimbolizálják a fesztiválok, melyek gyökerei a régmúltból erednek. A kelták ekkor a tüzet ünnepelték. A parasztok fáklyákkal vonultak fel a dombokra, ahonnan tüzes szekereket gurítottak a szántóföldekre, hogy elűzzék a gonosz szellemeket. Az ókorban a hónap névadójának, a termékenység istennőjének, Maia-nak, valamint Flórának, a virágzó ifjúság és a tavasz istennőjének tiszteletére rendeztek mulatságokat. Ezeknek a több napig tartó fesztiváloknak utóda a majális.
Május 1-je az emberekben kellemes emlékeket kelt, s ha ma már nem is a régi hagyományoknak megfelelően ünnepelünk, azért így tavasszal, ezek a reneszánszukat élő majálisok számtalan programmal várják a feltöltődni vágyókat. Azt is megtehetjük azonban, hogy kirándulunk egyet az önfeledt létezés öröméért az ébredő természetbe, mely sohasem szűnik meg hatni és boldogítani, hogy bennünk is tavasz szülessen.
Átlag: 4.5