Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

forrás:MTI | 2013.02.04. |
kutya, örökbefogadás
Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány
Születésszabályozási program keretében ingyenesen ivartalaníttatja a Vigyél Haza Alapítvány azokat a szuka kutyákat, amelyeket áprilisig az Illatos úti eb-telepről fogadnak örökbe magánszemélyek.

Nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről-évre hatványozódó száma is. Az áprilisig tartó ingyenes ivartalanító akcióval több mint ezer nem kívánt, kidobott kutya megszületését kívánják megelőzni - közölte az alapítvány az MTI-vel.
   
A születésszabályozási program keretében minden öthónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, amely tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ilyen módon azonosítható kutya új tulajdonosa felveszi a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal.
   
Az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra évente több száz kölyökkutya kerül, mert gazdáik nem ismerték fel időben szuka kutyájuk nem kívánt vemhességének kockázatát. A probléma megoldására áprilisig, de legfeljebb az első száz örökbe adott állatig az alapítvány átvállalja valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását, amelyeket közvetlenül az Állategészségügyi Szolgálattól fogadnak örökbe.
   
A program további részleteit az alapítvány honlapján (www.vigyelhaza.hu/fokuszban.html) ismerhetik meg az érdeklődők.
   
A program az ivartalanító akció mellett tájékoztató- és oktató kampánnyal is kiegészül.
   
A Vigyél Haza Alapítvány öt éve az Illatos úti telepen lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 500 állatot segítettek már szerető gazdához.

Még nincs értékelve