Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ipoly-hidak újjáépítése

Ipoly-hidak újjáépítése
Átadták kedden a szlovákiai Rárós és a magyarországi Ráróspuszta között újjáépített Ipoly-hidat a hozzá vezető útszakaszokkal. Az újra megnyíló közúti átkelő kapcsán az MTI összeállítást készített a szlovákiai és magyarországi településeket egykor összekötő és újjáépítésre váró Ipoly-hidakról.

Az Ipoly-hidak többsége a II. világháborúban megsemmisült, sokat ideiglenesen helyreállítottak, majd az 1950-es években újra elbontották őket, pedig egykor 47 híd vezetett át a szlovák-magyar határfolyón Ipolytarnóctól a dunai torkolatig - mondta el az MTI-nek Hajós Bence hidászmérnök, aki több tanulmányt is közölt az Ipoly-hidakról.
    Az Ipolytarnóctól a folyó torkolatáig húzódó mintegy 170 kilométeres szakaszon egykor átlagosan négy kilométerenként állt egy-egy híd.
    A II. világháború után a felrobbantott hidak közül csak a balassagyarmati és a letkési közúti, valamint a szobi vasúti híd épült újjá, és elkészült a teljesen új bussai (Busince) vasúti híd.
    A közép-európai rendszerváltozás után az egykori közúti, gyalogos és vasúti hidak újjáépítése érdekében civil mozgalmak előkészítő konferenciákat, nemzetközi találkozókat és szakmai tárgyalásokat szerveztek, miközben a két ország kormányszinten is tárgyalásokat és egyeztetéseket folytatott a hidakról.
    A közúti közlekedésre alkalmas hidak közül elsőként a Szécsényhez tartozó Pösténypuszta és Pető (Pet'ov), valamint Rárós és Ráróspuszta közötti híd építése kezdődött meg 2010-ben.
    A két Ipoly-híd megépítésére 2009 áprilisában 7 millió eurót (mintegy 2 milliárd forint) nyert európai uniós forrásból a pályázó szlovák-magyar konzorcium. Ez a pénz a beruházási költség 85 százalékát fedezte, a fennmaradó részt Magyarország és Szlovákia közösen finanszírozta.
    A Pösténypuszta és Pető közötti híd átadását 2011. július végére tervezték, de egy műszaki hiba miatt az átadás november közepére várható - tájékoztatta az MTI-t Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs  vezetője, aki elmondta még, hogy jelenleg további két híd építésének előkészítése zajlik.
    A Vámosmikola és Ipolypásztó (Pastovce), valamint az Ipolydamásd és Helemba (Chl'aba) hidak építése néhány éven belül kezdődhet meg - mondta a kommunikációs vezető.
    A legutóbbi helembai hidat a bős-nagymarosi vízlépcső munkálatai miatt építették 1989-ben, majd később elbontották.
    Gyalogos átkelésre alkalmas fa- és fémszerkezetű hidat már többet is átadtak az Ipolyon az utóbbi években, főleg azt követően hogy 2007 végén mindkét ország csatlakozott a schengeni határőrizeti rendszerhez. Így például 2008-ban két hónap alatt újjáépítették a gyalogos és kerékpáros forgalom számára azt az Ipoly-hidat, amely az egymástól három kilométerre fekvő szlovákiai Bussát (Busince) és a magyarországi Nógrádszakált köti össze.
    Az Ipoly-hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás kezdeményezte, hogy a Pösténypuszta és Pető közötti hidat Katalin-hídnak nevezzék el a 2011 márciusában elhunyt bussai Molnár Katalinról, aki a társulás elnökeként a nógrádi régióban a 2000-es évek elejétől a legismertebb civil kezdeményezője volt az Ipoly-hidak újjáépítésének.
 

Még nincs értékelve