Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jövő decemberre készül el a debreceni 2-es villamos sínpályája

forrás: mti | 2012.11.07. |
Jövő decemberre készül el a debreceni 2-es villamos sínpályája
Megegyezés született a debreceni önkormányzat és a kivitelező ATK konzorcium között a 2-es villamospálya építése ügyében: e szerint mire az első villamoskocsi megérkezik, azaz jövő év március 18-ra a fogadóépület, a remíz készül el, míg a teljes villamospálya 2013. december 20-ra épül meg - pontosította a kivitelezés befejezésének időpontját Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerdán közleményben.

A politikus egy héttel korábban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kivitelező konzorciummal folytatott - illetve a konzorciumi tagok között is folyó - vita után megegyeztek a beruházási szerződés módosításában, és ha ezt jóváhagyja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közbeszerzési felügyeleti főosztálya (kff), az első villamos megérkezésének időpontjára elkészül a 2-es villamospálya Debrecenben. A mostani közlemény szerint erre az időpontra a remíz készül el.
    Részleteket ugyan csak a megállapodás-tervezet kff általi elfogadása, majd aláírása után közölnek, de Kósa Lajos annyit elárult: alacsonyabb összegben állapodtak meg, mint amennyit a korábbi vitában a döntnök előterjesztett, rögzítették a pótmunkákat, s garanciákat kértek arra, hogy az alvállalkozókat kifizessék.
    A 2-es villamos pályaépítése már hónapok óta áll amiatt, hogy az alvállalkozók, mivel nem kapták meg a pénzüket, levonultak az építkezésről. A konzorciumot vezető Arcadom Zrt. két konzorciumi partnerével is vitában állt, ami szintén késleltette a kivitelezést.
    Kósa Lajos szerint most minden akadály elhárult az elől, hogy a szerződést módosítsák, és folytatódjon a pályaépítési munka.

Átlag: 5