Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Két keréken – szabadon!

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.09.07. |
Két keréken – szabadon!
Átadni a szabadság érzését. Ez a célja a „Négy kerékről két kerékre” kezdeményezésnek, amelynek keretében immár negyedik alkalommal gyűltek össze önkéntes motorosok, hogy a Nemzetközi Pető Intézetben tanuló és gyógyuló gyermekek iskolakezdését különlegessé tegyék. Hogy kinek nyújt ez nagyobb élményt, a motorosoknak, vagy a gyerekeknek, arról kár lenne vitatkozni, hiszen nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a program résztvevői még hetekig, hónapokig táplálkoznak ebből az élményből.

Szerda délután körülbelül hatvan motoros – a „mezőnyben” korábbi és jelenlegi sportolókkal, közéleti személyiségekkel – gyűlt össze a Pető Intézet előtt, hogy aztán rendőri felvezetéssel (a Groupama jóvoltából külön biztosítással) meginduljanak a néhány kilométeres, városi körre. Közben azok a gyerekek, akik nem ülhettek motorra, az intézet udvarán, a Hungaroring Miniring programjának keretében készségfejlesztő játékokkal, szimulátorokkal tölthették el az időt.

Presztízs Magazin

A végén egyvalamiben nagyon hasonlítottak egymásra: fülig ért a szájuk.
„Fantasztikus volt a hangulat, a végén már több volt a motoros, mint a motorozni vágyó gyerkőc. Volt aki motorra pattant, mások a trike-ot, vagyis a háromkerekű motort választották, megint mások a tuktukot. Hatalmas élmény volt, imádtam. Az pedig meghatott, hogy az esemény végén az egyik konduktor elárulta, ebből az élményből még hónapokig táplálkoznak a gyerekek” – mondta Szujó Zoltán, az MTV riportere, Formula–1-es szakkommentátora.
Olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács „Kokó” István az eddigi négyből háromszor ott volt a Pető Intézetnél, s ha teheti, az elkövetkező években sem hagyja ki az eseményt.
„Életre szóló élményt jelent akár csak egyszer is részt venni egy ilyen rendezvényen – akár utasként, akár motorosként –, úgyhogy igyekszem mindig itt lenni. A Négy kerékről két kerékre program nagyon szép és nemes kezdeményezés, amely során a szervezőknek hála olyan gyermekeknek is átadhatjuk a szabadság érzését, akiknek ebben csak nagyon ritkán van részük” – nyilatkozta Kovács „Kokó” István, aki nemcsak a motorozásba szállt be, hanem Miniring program keretében zajló ügyességi játékokba is – többek között F1-es szimulátorokon játszhattak a gyerekek, vagy éppen kerekesszékkel teljesíthettek ügyességi pályát.

Presztízs Magazin

„A Miniring programunkkal másodszor csatlakoztunk a „Négy kerékről két kerékre” kezdeményezéshez – a vetélkedők, ügyességi játékok ugyanis segítenek abban, hogy a gyerekek szórakozás közben tudjanak meg a lehető legtöbbet a közlekedésbiztonságról. A Pető Intézettel nagyon jó a kapcsolatunk, az ott tanuló és gyógyuló gyerekek integrálása a közlekedésbe kiemelten fontos számunkra” –  mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki azt is hozzátette, a mogyoródi versenypálya a motorsport szövetség elnökével egyeztetve négy jelenleg is aktív motorversenyzőt (Kiss Viktóriát, Chrobák Jánost, Gyutai Adriánt és Laczkó Mátét) is felkért, hogy vegyen részt az eseményen, amelyről nem hiányozhattak a Hungaroring Motoros Akadémia oktatói sem. A felkért motorosok közül Gyutai Adriánt különösen megérintette a kezdeményezés: „Nemrég volt egy csúnya balesetem a pályán, és még mindig tart a lábadozás. A rehabilitáció alatt én is át tudtam érezni, milyen az, amikor nehezen mennek még az egyszerű mozdulatok is. Ezért vagyok különösen boldog, hogy elhozhattuk az itteni gyerekeknek a motorozás élményét.” A motorversenyző-lány, Kis Viktória is örült a lehetőségnek: „A motorozás utasként is élvezetes. Mindenki nagyon lelkes volt és vidám, jó volt látni, hogy ekkora boldogságot okozott ez a pár kör, amit megtettünk.”

Videó

Még nincs értékelve