Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kilenc járás lesz Veszprém megyében

forrás: mti | 2012.01.11. |
Kilenc járás lesz Veszprém megyében
Kilenc veszprémi járás szerepel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tervezetében - tájékoztatta Kovács Zoltán kormánymegbízott szerdán az MTI-t.

Elmondta: a járási rendszer kialakításának szakmai előkészítését kutatóintézeti szakmai tanulmány előzte meg. A kutatási tapasztalatok, valamint az előzetes egyeztetések alapján alakította ki a KIM a járások számára vonatkozó javaslatát, amelyet egyeztetett a fővárosi és a megyei kormányhivatalokkal.
    A komplex vizsgálatban a szempontok között volt például a foglalkoztatási centrumok holléte, a megfelelő oktatás biztosítása, a jó megközelíthetőség, a történelmi hagyományok, valamint a korábbi járási rendszer - sorolta Kovács Zoltán.
    Ennek alapján Veszprémben kilenc járást javasolnak kialakítani Ajka, Balatonfüred, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém, Zirc, Devecser központtal - tette hozzá.
    "A modernkori járás gazdaságosabb, hatékonyabb és ügyfélcentrikusabb" - fogalmazott Kovács Zoltán.
    A járások és járási (körzeti) kormányhivatalok a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként kezdhetik meg működésüket 2013. január 1-jével. A tervekről a kormany.hu honlapon lehet olvasni, és január 20-ig lehet őket véleményezni - közölte a kormányhivatal.
    Az Országgyűlés elé várhatóan 2012 februárjában kerül a törvényjavaslat, a járási székhelyeket és illetékességi területet meghatározó kormányrendeletet pedig június végén fogadhatja el a kormány - áll a közleményben.

Még nincs értékelve