Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kitelepült a strandra a siófoki könyvtár

forrás: mti | 2011.07.08. |
Kitelepült a strandra a siófoki könyvtár
Egész nyárra szóló együttműködést kötött a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet (BRTK) Könyvtár és a Coke Club, így a siófoki strandra látogató vendégek a szezonban ingyen kölcsönözhetnek könyveket a mintegy ezerpéldányos strandkönyvtárból.

 Szende Attilának, a Balaton-parti klub vezetőjének tájékoztatása szerint a könyvtár munkatársai a hely szellemének megfelelően elsősorban könnyed strandolvasmányokkal - egyebek közt krimikkel, kaland- és szerelmesregényekkel - készültek a szezonra. Az augusztus 21-ig kölcsönözhető kínálatban idegen nyelvű könyvek és a siófoki Europe Direct iroda jóvoltából az Európai Unióval kapcsolatos kiadványok, képes tájékoztatók is találhatók.
    A strandkönyvtárból ingyenesen és önkiszolgáló módon - egy tematikus "könyvtükör" alapján - lehet kölcsönözni és helyben olvasni. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy a vendégek közül mindenki rendeltetésszerűen használja majd a könyveket, és olvasás után visszateszi azokat a helyére.
    Szende Attila felidézte: tavaly nyáron rendeztek be először könyvsarkot a klubban, és meglepődtek, hogy milyen népszerű lett. Mivel a látogatók alig pár kötetet mulasztottak el visszatenni a helyére egész nyáron, úgy gondolták, hogy a klub közönsége megérett egy még színvonalasabb könyvkínálatra.
    Kovács Emőke, a BRTK Könyvtár igazgatója szerint már jó ideje dolgoznak azon, hogy minél több fiatallal megismertessék az olvasás örömét. Nem ciki a könyvtár címmel indítottak programot, amelynek szerves része a strandra való kitelepülés is.
 

Még nincs értékelve