Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kivonják a forgalomból az öreg trolikat

forrás: hir24 | forrás: MTI | 2012.12.26. |
Kivonják a forgalomból az öreg trolikat
2013. január 1-jével kivonja a BKV Zrt. az elavult ZIU-9-es típusú szovjet trolibuszokat a rendszeres budapesti utasforgalomból és helyettük használt MAN csuklós járműveket állít forgalomba.

A rendkívül leromlott állapotú 30 év feletti átlagéletkorú szovjet ZIU-9-es típusú trolibuszok további üzemeltetése meglehetősen költséges lenne. A járműveket részben az idei évben beszerzett használt, de jó állapotú, alacsonypadlós csuklós MAN típusú trolibuszokkal, részben a meglévő Ikarus 412 és Ikarus 435 típusú trolik felújításával váltják ki. A használt csuklósok forgalomba állításával még így is több tucat 20 évesnél idősebb trolibusz marad forgalomban. Januártól - öt megálló kivételével - az összes megállóból lehetőség lesz alacsonypadlós járművel utazni.

Az új járműtípusoknak köszönhetően az eddigi menetrendek, illetve a követési idők némely vonalon kis mértékben módosulnak, a trolibusz-hálózaton nyújtott férőhelykínálat összességében növekszik. A trolihálózat egészén a munkanapi férőhelykínálat mintegy 2%-kal növekszik a BKV tájékoztatása szerint, ugyanakkor a napi futásteljesítmény kilométerben mérve mintegy 2%-kal csökken.

Az első ZiU-9-eseket 1975-ben gyártották és októberben vették állományba, 1982-ig 172 ilyen jármű érkezett Budapestre. Selejtezésük 1984-ben kezdődött meg, a jelenleg még forgalomban lévő legidősebb jármű 34 éves.

Még nincs értékelve