Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Közösségi műalkotás: összefogtak az egyedül maradt gyerekekért

sajtóanyag | Mapei Kft. | 2013.05.24. |
Közösségi műalkotás: összefogtak az egyedül maradt gyerekekért
Hogyan segíthet egy műalkotás a családjuktól elszakadt gyerekeken? A választ Szombathelyen találjuk meg, egy gyermekotthonban, ahol nemrégiben elkészült egy különleges mű: a közösség által készített és az együvé tartozást kifejező alkotás abban a fogadóhelyiségben kapott helyet, ahol a gyermekek a fájdalmas és feszült várakozás perceit töltik...

Az egész szobát kitöltő, háromdimenziós közösségi műalkotás a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Gyermekotthonát díszíti, amely otthont nyújt azoknak a gyermekeknek és fiataloknak, akiket saját családjukból a gyámhivatalok valamilyen okból kiemeltek. Ezzel az alkotással szeretnék megkönnyíteni a gyerekeknek az érkezés perceit.

Presztízs Magazin

A mű létrejöttét társadalmi felelősségvállalási programjának keretében teljes egészében a Mapei Kft. támogatta a „Színesebben szerethetőbb” elnevezésű pályázata keretében, melyre oktatási intézmények nevezhettek. A nyertes 60 pályázó közül lett kiválasztva.

Az elkészült műalkotás Weöres Sándor egy híres idézetét dolgozza fel, amely az intézmény pályázatában szerepelt. A helyiség falai végigkísérik a napot, ezzel kifejezve az idő múlását. A padlóhoz közeli rész a lábunk alatti földet szimbolizálja, a mennyezethez közeli rész pedig az eget. Mindebből három elemet készítettek közösen: a Nap és Hold sablonokba kiöntött cementes anyagból készültek. Az önkéntesek ezekbe a formákba belenyomták a tenyerüket és írták bele nevüket.

Ráthonyi Kinga és Neil Wolstenholme vizuális művészek vezetésével 25 gyermek és kísérőik, az intézmény és a Mapei Kft. munkatársai vettek részt az alkotómunkában, és hagyták ott kezük nyomát az utókornak.

Átlag: 5