Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ladikos fesztivál Mecséren

Forgó Sipos József | Lázár Zsolt | 2010.07.14. |
Ladikos fesztivál Mecséren
A rendezvény előtt egy héttel még fél méter mély víz hullámzott a programnak helyet adó kempingben. Az ár szerencsére időben levonult, és a kötelező fertőtlenítés után semmi sem zavarta a szórakozni vágyókat. Így megrendezhették Mecséren a Ladikos Fesztivált, mely az elmúlt évek alatt a Szigetköz egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Az öt éve indult kezdeményezés célja az volt, hogy összefogja a település apraját-nagyját és felejthetetlen közösségi élménnyel gazdagítsa a lakókat. A név is – Ladikos Fesztivál – jelképezi az egyediséget.
A zenészek, a táncosok, a hagyományok ismert művelői és ápolói évről évre nagy örömmel szórakoztatják a közönséget, mely nemcsak a helyiek ünnepe már.  Sokan kíváncsiak rá a környező és távolabbi települések lakói közül. Más térségek dalnokai, táncosai is lelkesen mutatják be tudásukat. Napjainkra a nézők, előadók, szervezők és segédkezők együttes szorgalma, lelkesedése valódi hagyománnyá emelte a rendezvényt.
A hazai ízek szerelmesei sem csalódtak. A bográcsokban rotyogtak a valódi magyar ételek, megágyazva a gyomrot a rétesnek, a lángosnak, a sült dunai halnak és nem utolsó sorban a finom boroknak, söröknek… A gyerekek sem unatkoztak: volt többek között mese, táncház és kézműves foglalkozás.
Átlag: 1