Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Macerás, de hosszú távon jól járunk vele

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2020.08.04. |
Macerás, de hosszú távon jól járunk vele
Szeptembertől változások jönnek az internetes vásárlásban: vevők és webshopok egyaránt készülhetnek a kötelező kétlépcsős azonosításra. Jó ideje tudni lehetett, hogy az úgynevezett erős hitelesítést minden webshop-üzemeltetőnek kötelező lesz bevezetni, a vásárlói oldalon azonban keveset hallunk róla.
Az erős hitelesítést – kétlépcsős azonosítást – az EU PSD2 (Payment Service Directive) irányelve írja elő, melynek célja az elektronikus fizetés biztonságosabbá tétele. Szeptember 14-től három, egymástól független azonosítási elem lép használatba, ezek közül a szolgáltató legalább kettőt választ hitelesítéskor.
Az egyik továbbra is a kártyabirtokos tulajdonában álló kártya vagy kódot generáló eszköz. Új elemként a jelszó vagy PIN-kód lép be. Ezt szolgáltatótól függően kiegészítheti vagy kiválthatja a biometrikus azonosítás – arc- és hangfelismerés – vagy az ujjlenyomat. Mindez akkor is szükséges, ha az adott oldal már korábban eltárolta a kártyaadatainkat. Egyedül akkor mentesülünk a dupla azonosítás alól, ha visszatérő, automatikus fizetést vonnak le az elmentett kártyánkról.
A rendszer különböző kockázati kategóriákba sorolja az egyes fizetéseket, ehhez igazodva eltérhet az azonosítás módja és erőssége. Az online tranzakciók többségéhez tehát az okostelefon elengedhetetlen lesz. Fontos belátni, hogy bár néhány másodperccel tovább tart majd a rendelés, a változás bennünket szolgál.
Átlag: 5