Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar startup teremti meg a piackutatás jövőjét

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2021.01.27. |
Magyar startup teremti meg a piackutatás jövőjét
Marketing- és kommunikációs vezetők, termékfejlesztők körében egyre nagyobb igény mutatkozik naprakész információkra, vásárlói véleményekre. A technológia most jutott el oda, hogy az interneten megjelenő, percenként milliós nagyságrendű észrevételt pillanatok alatt feldolgozza. A hazánkban az év végén piacra lépő D-TAG infrastrukturális adatbázisok és nyelvi feldolgozó szoftverek segítségével képes lesz átfogó piackutató tevékenységet végezni szinte bármiről. Az új magyar startup hamarosan új szintre emeli a piackutatást.
Miért szükséges mindez? Dancsházy Csaba, a fejlesztő cég elemzési igazgatója szerint a cégek számára kulcsfontosságú, hogy a lehető leghamarabb lássák az aktuális vásárlói igényeket. A hagyományos piackutatásnak viszont számos korlátja van, a visszajelzések méréséhez ma már a közösségi média elengedhetetlen.
A szakember arról beszélt, hogy a technológia napjainkra eljutott arra a szintre, hogy az adatokat megfelelően kezeli. – A nyelvi feldolgozó rendszer értelmezi az írott szöveg részleteit, próbál emberhez hasonlóan gondolkodni, megkülönböztet negatív és pozitív érzelmeket. Számszerűsíti, hogy a visszajelzések mennyire jók vagy rosszak.
Munkájukhoz az alapanyagot a jelszó és tűzfal nélkül elérhető vélemények jelentik: a blogokon, fórumokon, sajtóban, valamint a Twitteren megjelenő termékértékelések, kommentek. Ezzel az adattömeggel dolgoznak aztán az analitikusok.

 

A rendszer ideális arra is, hogy a konkurenciát és az iparágat nyomon kövessük.
Még nincs értékelve