Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar startupperek mentenék meg a madarakat

Kassai Eszter | lithuanianroot | 2018.07.23. |
madarak, startupperek
Magyar startupperek mentenék meg a madarakat
Egyetemisták és startupperek mutatták be az E.ON Vigyázz a madárra! - című felhívásra innovációs javaslataikat. Az energetikai vállalat és a Design Terminál közös ötletversenyén induló csapatok célja újszerű megoldásokat találni a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra.
Tavaly nagy vihart kavart annak a szerencsétlen sorsú gólyának a története, akit halálos áramütés ért az energiaszolgáltató villanyoszlopán. Az E.ON ezt követően még nagyobb figyelmet szentelt a problémának, és felismerve kiemelt felelősségüket, a gondok megoldására törekszik. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy fiatal startuppereket és fejlesztőket vonnak be a projektbe, egyfajta madárvédelmi ötletverseny keretében.
A versenyen a 2-4 fős csapatoknak egy teljes napjuk volt, hogy kidolgozzák és bemutassák azt a villamos hálózatra vonatkozó madárvédelmi innovációjukat, amely egyszerre csökkenti a madarak sérülésének kockázatát, miközben biztosítja a zavartalan és biztonságos villamosenergia-ellátást. A megmérettetést végül az Architectmen nevű csapat nyerte, akik megoldásként egy madárszárny alakú, szigetelőanyagból készülő terelőket telepítenének a villanyoszlopokra.
Az ezüstérmes javaslat autógumikat hasznosítana újra úgy, hogy egy pulikutyára emlékeztető bevonattal óvnák a madarak életét a vezetékeken. A bronzérmes innováció egy kúpos madárvédő papucsot és az állatokat a veszélyre figyelmeztető intelligens madárgyűrűt ajánl a probléma gyökerének kezelésére.
A verseny során felmerült ötleteket részletesen megvizsgálják, tesztelik, és ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, alkalmazni is fogják.
Még nincs értékelve