Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megválasztották a Magyar Unitárius Egyház új vezető tisztségviselőit

forrás: mti | 2012.11.29. |
Megválasztották a Magyar Unitárius Egyház új vezető tisztségviselőit
Megválasztották a magyarországi és az erdélyi egyházrész június 27-i uniójával létrehozott, a Kárpát-medencei magyar unitáriusokat egy intézményi keretbe szervező Magyar Unitárius Egyház új vezetőit - közölte a felekezet csütörtökön.

 Mint írták, az új egyházi tisztviselők hivatalukat szerdától töltik be, ünnepélyes beiktatásuk pedig januárban lesz. A választás eredményeként 2014 végéig Elekes Botond marad a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének (MUEME) főgondnoka, ezt a tisztséget a 2005-ben történt megválasztása óta tölti be.
    Szintén 2014 végéig az újonnan létrehozott püspöki helynök tisztségére Kászoni Józsefet választották meg, aki a legnagyobb hazai gyülekezetnek, a Budapesti Unitárius Egyházközségnek a lelkésze. Mindketten hivatalból tagjai az egyetemes egyház elnökségének és képviselő tanácsának is.
    Hozzátették: az egyházkerület felügyelő gondnokának 2016 végéig szóló mandátummal Barabássy Sándort választották, aki az elmúlt években főgondnok-helyettesi feladatokat látott el. Szintén 2016-ig az egyházkerület jegyzőjének Szent-Iványi Ilonát, a Pestszentlőrinci Unitárius Egyházközség lelkészét; az egyházkerület közügyigazgatójának Máté Ernőt, a Pécsi Unitárius Egyházközség lelkészét választotta meg a közgyűlés.
    Emlékeztettek arra, hogy a Magyar Unitárius Egyház Erdélyben található hat egyházkörében, illetve a Magyarországi Egyházkerületben októberben volt tisztújítás. A Magyarországon egyházként bejegyzett MUEME október 27-én megtartott közgyűlése választotta meg az egyházkerület új főtisztségviselőit, illetve legfontosabb testületének, az Egyházkerületi Képviselő Tanácsnak az új tagjait.

Még nincs értékelve