Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mennyit költünk ajándékra?

Mennyit költünk ajándékra?
Még az adventi időszak sem kezdődött meg, de az áruház óriások máris műanyag karácsonyfák garmadával ékesítették üzleteiket, és sorra hallgattatják vásárlóikkal az ünnepi dalokat. Nem csoda, hogy a Karácsony valódi értéke szépen lassan elveszik a bevásárlási roham közepette.

Így aztán az sem meglepő, hogy a ’kivel töltöd az ünnepeket”, „mivel leped meg szeretteidet”, „együtt díszíti-e a család a fenyőt” típusú kérdések helyett a közvélemény-kutatások is inkább azt feszegetik, hogy mennyit költünk átlagosan ajándékokra.

Egyre kevesebbet, mint kiderül. De nem elsősorban azért mert a drága, sokszor felesleges holmik helyett inkább magunk készítjük el a valódi örömet okozó meglepetéseket. Az Árukereső.hu online felmérésében résztvevők 61 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot, 16 százaléka több mint 50 ezer forintot költ Karácsonyra. Elsősorban ruházati cikkeket, másodsorban gyerekjátékokat, kozmetikumokat, könyvet és műszaki cikkeket vásárolnak. A nők átlagosan 4200 forintot, a férfiak 5600 forintot szánnak egy-egy személy ajándékozására.
 
A megkérdezettek 79 százaléka elsősorban a weben keresgél, de csak 65 százalékuk tervezi, hogy az interneten keresztül szerzi be a fa alá valót. Ők főleg az ünnepi sorban állást, a tömeget próbálják így elkerülni, illetve az olcsóbb vásárlási lehetőséget és a nagyobb választékot említik az online vásárlás előnyeként.  
Átlag: 5