Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mi kell a nőnek?

bogath | Profimédia-Red Dot | 2019.11.13. |
Mi kell a nőnek?
Megvan az a film, amiben Mel Gibson egy nehéz munkanap végén hazamegy, és kibontja a rózsaszín dobozt, amit az újdonsült női főnökétől kapott? Kiveszi belőle a rúzst, a hajformázót, a szempillaspirált, a körömlakkot, a harisnyanadrágot, a szőrtelenítő gyantát… Na, ha egy férfi a valóságban dolgozik együtt nőkkel, rájön, hogy nem minden sztereotípia igaz.
1. Csajos dolgok vs. pasis dolgok
A bevezetőben felhozott, Mel Gibsonos példánál maradva nagyot téved, aki azt hiszi, hogy egy nők uralta munkahelyen egész nap a körömlakk, divat, fogyókúra háromszögben pattog a labda. Könnyen kiderülhet, hogy egy-egy női kolléga otthon van a sportban, és a focit sem a srácok feneke miatt nézi, hanem csípőből felsorolja a Manchester United 1999-es BL-győztes csapatának kezdőjét. Meg az is elképzelhető, hogy egyedül újította fel a lakását, és abban is tud tanácsot adni, hogy hol vegyél csemperagasztót. Ahogyan egyre több férfi tud egyre többet a szőrtelenítési tippekről, a csajok sincsenek elveszve a klasszikus pasis témákban. Napi nyolc órában összezárva ez is kiderül…
 
2. Egy jó csülök a sarki hentesnél jöhet?
Ha már szóba került a fogyókúra az előző pontban… Az igaz, hogy a nők általában érzékenyebbek a súlyukra, mint a férfiak, és ennek jelei, ha a hétköznapi beszélgetések során nem is, de a közös ebédek alatt biztosan észrevehetők. Nagy valószínűséggel a női kollégák kevésbé kaphatók az „egy jó csülök a sarki hentesnél?” felhívásra, és inkább a fitneszmenühöz nyúlnak, bár teljesen általánosítani ebben a kérdésben sem szabad.
 
Presztízs Magazin3. Te, mint férfi, mondd már meg!
Mindenki a saját fejével gondolkodik, így nemcsak a nőket nehéz megérteni, hanem a másik oldalról nézve a férfiak is furcsán állnak a dolgokhoz. Ha párkapcsolati kérdések kerülnek terítékre, jó eséllyel bennfentesként tekinthetnek rád a női kollégák, mert kíváncsiak egy férfi véleményére. „Misikém, te, mint férfi, mondd már meg, normális az, hogy a Feri már megint spiccesen jött haza a baráti foci után?” – tehetik fel a kérdést, és ilyenkor minden szem rád szegeződik, ugyanis amit mondasz, az precedensértékű, az elítélt fejéhez vágható ítélet lesz. Ha szerinted nem normális, akkor Ferinek annyi!
 
4. Olyankor is tudnak dolgozni
Az egyik legelterjedtebb férfi hiedelem, hogy a nőkhöz azokon a bizonyos piros betűs napokon szólni sem lehet. Nem, nem a vasárnapra és az ünnepnapokra gondolunk… Ezzel szemben a valóság teljesen más, a nők olyankor is képesek ugyanúgy dolgozni, mint máskor, és a férfiak többsége valószínűleg semmit sem vesz észre az egészből. Persze megesik, hogy olyan a hangulat, mint a Félelem bérében, amikor úgy kellett elszállítani egy teherautónyi robbanóanyagot, hogy egy buckára se hajtson rá a sofőr, különben jön a tűzijáték, de ennek sokkal egyszerűbb oka is lehet. Elég egy rossz nap hozzá.
 
Presztízs Magazin5. Figyelj, nagyon bejön ez a csaj!
Ott, ahol férfiak és nők együtt dolgoznak, akarva-akaratlanul is fellángolnak vonzalmak. Ezek aztán vagy intenzíven törnek a felszínre, majd gyorsan kihűlnek, mint egy vulkán, vagy stabilan és hosszasan égnek, mint a tábortűz, vagy csak egy-egy pillanatra villannak fel, de lángra nem kapnak, mint egy szélben meggyújtani próbált gyufa. Viszont akármelyikről is legyen szó, ha csupa női kollégával vagy körülvéve, senkinek sem mondhatod el, hogy „figyelj, nagyon bejön ez a csaj”, mert a következő percben már az érintett is tudni fogja. Hacsak nem éppen ez a célod, persze, de akkor már biztosabb, ha te kézbesíted az üzenetet!
 
6. A szexista vicceket jobb hanyagolni
„Nagy kufferbe jó pakolni, csak szégyen vele utazni.” Ha egy ilyen vagy ehhez hasonló szexista viccel szeretnéd adni a laza csávót, jól gondold meg, mert ezzel női társaságban csak ellenszenvet válthatsz ki. Ez nem valami „me too”-s hülyeség, elég nagy baj, hogy létezik még olyan férfitársaság, ahol az ilyesmin jóízűt tudnak nevetni, ahelyett, hogy pofán vernék az illetőt. Van az a mondás, hogy egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. A szexista viccek pont ez a kategória, úgyhogy ha nem akarsz egy töketlen bunkónak tűnni, akkor ezt a lemezt ne tedd fel!
 
7. Terhességből szakértő lehetsz
Ha az egyik kolléganő állapotos, akkor akaratod ellenére is mindent megtudsz erről az időszakról. Például azt, hogy nem szerencsés terhességnek nevezni, és azt a kérdést inkább ne vesd fel, hogy akkor a kórházakban miért terhesgondozást tartanak… A lényeg, hogy ebben az esetben ez napi nyolc órás témát jelent, úgyhogy nagyobb szakértője lehetsz a dolognak, mintha az egyik haverod csaja vagy a nővéred esik teherbe – pardon: kerül áldott állapotba. Mindenesetre legyél kedves, a babavárás tényleg megkavarja a hormonokat, sokkal esélyesebb az érzelmi hullámvasút, mint a 4. pontban felvázolt esetben.
 
Presztízs Magazin8. Saját háremed nyílik! Na persze…
Amikor sok női munkatárs veszi körül az embert, és erről mesél a haveroknak, azok irigykedve, csipkelődve jegyzik meg, hogy megérkezett a földi paradicsomba, ahol a nők egymással versengve epekednek érte, mint az egyetlen hímért a környéken. Nagyjából itt ér véget az álmodozás, mert munkahelyi környezetben a legromantikusabb utalás valahogy így nézhet ki: „Misikém, ne tökölj már annyit, hol vannak végre az eredmények?” Viszont az anyai ösztönöket könnyen elő lehet csalni a női kollégákból, főleg, ha van köztük olyan, aki szeret sütni-főzni. Na, az tényleg a földi paradicsom – csak másképpen, mint azt a haverok gondolják!
 
9. Szokj hozzá, hogy néha kell a zsepi!
Gyakori sztereotípia, hogy a nők hisztisek, fúrják egymást, bezzeg a férfiak egymás szemébe mondják az igazságot. Persze, a Mikulás meg tejet és sütit kér, miután lepakolta az ajándékokat… Egyvalami azonban igaz: nem ritka, hogy női munkatársat sírni lát az ember. Máshogy dolgozzák fel az érzelmeket, hajlamosak apró hibákon is kiborulni, de gyorsan túlteszik magukat rajta, és erősebben térnek vissza a munkához. Azért nem árt, ha jófejségből mindig van nálad egy csomag zsepi.
 
10. A gondoskodás tényleg női erény
Ahol nők dolgoznak, ott szimbolikus a viráglocsolási rituálé. A munkahely kisebbfajta dzsungellé változik, mert mindenki asztalán van legalább egy-két kis növényke, és a kolléganők közül minden nap akad legalább egy, aki pohárból, üvegből, kannából, spriccelővel megöntözi a burjánzó szobanövényeket. Megnéznénk, mikor történik ilyen ott, ahol csak férfiak dolgoznak, pedig nyilvánvalóan jót tesz a munkahelyi légkörnek, ha vegyül bele némi gondoskodás.
Még nincs értékelve