Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

NGM: egyszerűbb lesz a gázkészülékek cseréjével összefüggő eljárás

forrás: mti | 2012.08.31. |
NGM: egyszerűbb lesz a gázkészülékek cseréjével összefüggő eljárás
Rövidül és egyszerűsödik a gázkészülékek cseréjével kapcsolatos ügyintézés, csökken az eljárás dokumentációs igénye is a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) új szabályozása alapján - közölte a szaktárca pénteken.

A jelenlegi szabályozás alapján a gázkazánok és a gázkészülékek cseréje mintegy 30 napot igényel - emlékeztet a közlemény. Az új, hamarosan megjelenő kormányrendelet alapján a cserével megbízott gázszerelő a cserét akár egy nap alatt is elvégezheti majd.
    Az eljárás során továbbra sincs szükség új tervdokumentációra, nem szükséges a földgázelosztó azonnali, kötelező műszaki biztonsági ellenőrzése sem, hiszen a gázszerelő felel az előírásoknak megfelelő műszaki biztonsági kivitelezésért.
    A készülék cseréjét a gázszerelő a szerelési nyilatkozat és a bejelentő bizonylat megküldésével jelenti be a területileg illetékes földgázelosztónak. A gázfogyasztó készülék egyszerűsített cseréjének megtörténtét, annak műszaki biztonságát a földgázelosztó jogosult ellenőrizni - olvasható a közleményben.

Még nincs értékelve