Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nyílt vitát és népszavazást várnak Paks sorsáról

Nyílt vitát és népszavazást várnak Paks sorsáról
A Fukushimai atombaleset mind több atomreaktorral rendelkező országban irányítja a figyelmet a helyi atomerőművekre. Egyre több civil kezdeményezés indul világszerte az atomerőművek létjogosultságának felülvizsgálatára. A legtöbb ilyen szervezet célja, hogy olyan megújuló energiák hasznosításával váltsák ki világszerte a Csernobil, vagy Fukushima példája alapján kockázatokat is magában rejtő atomenergiát, mint a szél, a víz, a geotermikus, vagy a napenergia.

 

A német példákon felbuzdulva, ahol a nagy tömegek nyomására 2050-ig meg kíván az állam szabadulni az utolsó atomreaktortól, hazánkban is elindult egy hasonló kezdeményezés, mely az internet segítségével kíván támogatókat toborozni. Az Élőlánc Magyarországért nyílt vitát követel Paks jövőjéről és online szavazást kezdeményez arról, hogy az Országgyűlés mondjon le Paks bővítéséről. A szervezők szerint van alternatívája Magyarországnak is az atomenergiával szemben. Meg kívánják támadni azt a parlamenti döntést, mely a paksi atomerőművet 2500 milliárd forintból tovább akarja bővíteni. Helyette a forrást geotermikus alaperőművekre, szélparkokra, önellátó házakra kívánják fordítani.
A szervezet interneten feltett kérdése: Egyetért-e Ön azzal, hogy ne bővítsék a paksi atomerőművet és ne építsenek magyarországon új atomerőművet?
 
Átlag: 5