Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rárúgta az ajtót a munkaerőpiacra a home office, de hogyan csináljuk jól?

#Maradjotthon

B.P. | Profimédia-Red Dot | 2020.07.30. |
Rárúgta az ajtót a munkaerőpiacra a home office, de hogyan csináljuk jól?
Az elmúlt hónapban elárasztották a #maradjotthon hashtagek a közösségi oldalakat, szinte minden sztár és véleményvezér arra buzdította az embereket, hogy aki teheti, az dolgozzon otthonról, ezzel is lassítva a koronavírus-járvány terjedését. De mennyire vagyunk felkészülve a home office-ra, és mire kell nagyon odafigyelni az otthoni munkavégzés során, hogy hatékonyak maradhassunk?
Elgondolkodtunk valamin. Ha a Homo Erectus a felegyenesedett ember volt, a Homo Sapiens pedig a gondolkodó ember, akkor a „Homo fice” az otthonülő ember? Na jó, tegyük félre a viccet, mert komoly témáról van szó – olyasmiről, ami rengeteg munkakör esetében a biztosnak tűnő jövőt jelentette volna, ám ami most a koronavírus-járvány miatt egyik napról a másikra hirtelen költözött a jelenbe, és változtatta meg a megszokott mindennapjainkat. A home office, azaz az otthoni munkavégzés intézménye már jó ideje egyre elterjedtebbé vált a világban, hiszen a fenntarthatóság irányába mutat. Magyarországon viszont egészen márciusig gyerekcipőben járt a dolog. Ezt a számok is alátámasztották: miközben Európában átlagosan a munkavállalók 20 százaléka dolgozott otthonról már a világjárvány terjedése előtt is, addig hazánkban ez az arány mindössze egy-két százalék volt.  
 
Presztízs MagazinPedig rengeteg olyan munkakör van, amelyet gond nélkül lehet otthonról is végezni egy számítógép és internetkapcsolat segítségével. A munkáltatónak a kisebb irodaköltség miatt ez anyagi haszonnal is jár, a munkavállalónak pedig sokkal kényelmesebbé teheti az életét, hiszen megspórolja a sokszor időigényes utazást, és szabadabban szervezheti az életét. Ráadásul a home office még a zöld célokkal is összhangban van a klímaváltozás fékezése jegyében: ha nem kell bejárni a munkahelyre, akkor kisebb lesz a forgalom az utakon, csökken a dugó és a vele kéz a kézben járó légszennyezettség. Hazánkban azonban még mindig bizalmatlanságot szül a home office, mindkét fél részéről. A munkavállalóban félelmet ébreszt, hogy ha nem jelenik meg nap mint nap fizikai valójában a munkahelyén, akkor hiába dolgozik ugyanolyan hatékonyan, veszélybe kerülhet az állása. A munkáltatók pedig egyszerűen nem bíznak meg az alkalmazottakban, nem hisznek az önfegyelemben és az önkontrollban.
 
A nyugati trendek viszont szép lassan mintha minket is elértek volna, már megindult a folyamat: egyre több nyitott és innovatív szemléletű hazai cég gondolkodott el a home office hasznosságáról, hiszen az elmúlt évek munkaerőhiány okozta éles versenyében az anyagiak mellett ez is egy vonzó érv lehetett egy-egy munkavállaló megnyerésénél, vagy éppen maradásra bírásánál. A korábban említett egy-két százalék természetes módon is emelkedett volna Magyarországon, de ez egy sokkal laposabb meredekségű és lassabb fejlődési folyamat lett volna, mint ami egy külső kényszerhatás, nevezetesen a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt történt az elmúlt egy hónapban. Cégek százai, ezrei kezdtek el észt vesztve laptopokat vásárolni és kiépíteni az otthoni munkavégzés informatikai hátterét. Nem mindenhol ment flottul az átállás, sok munkavállalónak nem jutott laptop, így kénytelenek voltak hazaköltöztetni az irodai asztali számítógépüket, de kiderült, hogy maga a munka – így vagy úgy – igenis elvégezhető otthonról is. 
 
Presztízs MagazinMindezt azonban még tanulnunk kell, a home office kultúrája éppen ezekben a napokban kezd kialakulni Magyarországon. Hogy a cégek ne veszítsék el a most kényszerből megelőlegezett bizalmukat a rendszerben, és az otthoni munkavégzés a járvány elülte után is a munkaerőpiaci trendek szerves része maradhasson, ahhoz minél előbb és hatékonyabban meg kell tanulnunk, hogyan érdemes csinálni. A következőkben öt pontba szedtük a legfontosabb dolgokat, hogy mire figyeljen a munkavállaló, ha otthonról kell dolgoznia – veszélyeket ugyanis ez a munkaforma is bőven rejt magában, amiket ki kell küszöbölni.
 
1. Legyen otthon is munkaidőnk
Hiába vagyunk otthon, az első akkor is a munka kellene, hogy legyen. Határozzuk meg a munkaidőt, amikor a feladatainkkal foglalkozunk, és ne éljünk vissza a helyzettel úgy, hogy közben a bevásárlás, posta, vasalás, takarítás, főzés stb. áll a középpontban. Bár nagy a csábítás, a munkához igazítsuk az otthoni teendőket, és ne fordítva!
 
2. Válasszuk le a munkakörnyezetet
Home office-ban könnyen egymásba csúszhat a magánélet és a munka, ezért fontos, hogy fizikailag határoljuk el az egyik és a másik területet. Ha csak egy számítógép kell a munkához, az „irodánk” lehet egy asztal vagy munkasarok, szerencsésebb esetben egy külön szoba is. A lényeg, hogy mindig ott végezzük a munkát, és ha befejeztük, feléje se nézzünk.
 
3. Ugyanúgy öltözzünk fel rendesen
Sokan esnek abba a hibába, hogy ha otthon maradnak, akkor pizsamában lézengenek egész nap. Ez hosszú távon káros lehet, az öltözködés ugyanis megadja egy nap keretét és komolyságát. Hiába vagyunk otthon, viseljünk ugyanúgy rendes ruhát, mintha átutaznánk a városon a munkahelyünkig. Azért, mert nem lépünk ki a négy fal közül, az érzés szempontjából igenis lényeges, hogy igényesek maradjunk.
 
Presztízs Magazin4. Néha változtassuk a környezetet
Hosszabb távon az otthoni munka nagy veszélye lehet, hogy nem érnek minket más emberek által generált ingerek. Ezek fontos részei egy ember életének, hiszen társas lények vagyunk. Ha a járvány miatti veszélyhelyzet elmúlt, és van lehetőség rá, hetente egy-két napot legalább dolgozzunk az irodában, vagy menjünk le egy kávézóba, és onnan tegyük a dolgunkat.
 
5. Tartsunk szabadnapot
A home office másik kockázata, hogy eltűnnek a munka keretei. Már azt sem tudjuk, melyik a munkanap és melyik a szabadnap, hiszen ugyanaz a tere a pihenésünknek, mint a feladatvégzésnek. Figyeljünk arra, hogy a heti két szabadnapunk ugyanúgy meglegyen. Ha lehet, tartsuk a szombat-vasárnap szünnapot a rendes munkarend szerint.
Még nincs értékelve