Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rossz levegő

Tancsa Ágnes | 2010.12.22. |
Rossz levegő
Székesfehérváron a legrosszabb a levegő minősége. A fővárosban kedden rendeltek el szmogriadót, amelynek tájékoztatási fokozatának fenntartása továbbra is indokolt a mért szállópor-szennyezettség mértéke alapján. Sopronban, Veszprémben, Pécsen, Miskolcon és Dorogon is poros a levegő.

A fővárosban némiképpen javult a helyzet. Tarlós István közleményben fejezte ki köszönetét azoknak, akik korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák a légszennyező forrásaik kibocsátását.

Az Országos Közegészségügyi Intézet veszélyes kategóriába sorolta Székesfehérvár levegőminőségét, de felhívta a figyelmet arra is, hogy több vidéki városban meghaladja az egészségügyi határértéket a szálló por koncentráció, így Sopron, Veszprém, Pécs, Miskolc és Dorog levegője is egészségtelen.
 
Az intézet azt ajánlja, hogy a gyerekek, idősek, légzőszervi vagy keringési betegségekben szenvedők ne menjenek a szabadba ezeken a területeken. A levegő minőségén a várhatóan megélénkülő szél segíthet.
Még nincs értékelve