Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Szeressük egymást, gyerekek?!”

dr. Miliosz Nikolett | archív | 2014.02.14. |
Valentin-nap
„Szeressük egymást, gyerekek?!”
Ha a Valentin nappal kapcsolatosan az utóbbi napokban felgyülemlett kommenteket olvasom, sokkal nagyobb tábort tudnék összeállítani az azt ellenzőkből, mint a Valentin nappal szimpatizálókból. Egy azonban biztos: e februári ünnep nem sok embert hagy hidegen.

A méltatlankodók nagy része kötelező, „Amerikából bekúszott”, létjogosultság nélküli ünnepnek tartja február 14-ét, sőt, azt is hozzáteszik, nekik aztán senki ne mondja meg, mikor legyenek szerelmesek, s idézetekkel igazolják azt, hogy a szerelem nemcsak erre az egy napra korlátozódik. A gond ezzel csak az, hogy ezt senki nem is állította.

A Valentin nap ugyanis nem kötelező. Nem kötelező sem virágot venni, sem szexis fehérneművel meglepni a kedvest. A „szerelem ünnepe” pusztán egy figyelemfelhívás. Rohanó világunkban, amikor a munkatársainkkal több időt töltünk, mint a szeretteinkkel, amikor az igazán fontos dolgokra marad a legkevesebb időnk, jó, ha vannak olyan felkiáltójelek, melyek lépten-nyomon arra emlékeztetnek, ami egyébként alapvető lenne, ha nem kellene éppen emellett ezer más dologgal foglalkoznunk. Felmérések mutatnak rá arra az elkeserítő tényre, hogy a párok többségénél az érzelmek kifejezése a napi tengernyi teendő mellett sajnos mennyire háttérbe szorul.

Presztízs Magazin

Sokan panaszkodnak a Valentin nap „szájbarágós” jellegére. Nos, igen. Ilyenkor a szívek egész megdöbbentő helyekről is vissza tudnak köszönni, ám ha belegondolunk abba, hány férfi felejtette már el legalább egyszer élete során a párjával, feleségével közös évfordulót, esetleg párja, felesége születésnapját, névnapját, nem is biztos, hogy annyira rossz az, ha a figyelmeztetés minden irányból „támad”. Persze ezen jeleket sem akként kell értelmezni, hogy „letudom” az ünnepet egy szál virággal vagy valami mással, az is elég, ha a gondolat elindul bennünk, mennyit is ér számunkra a másik közelsége, milyen szerencsések vagyunk, hogy ő van nekünk. Hiszen szeretni, érzelmeinket kifejezni tényleg nem csak ezen a napon kell.

A legfontosabb, hogy tisztázzátok párotokkal azt, mit szeretnének, ünnepeltek-e vagy sem, de a lényeg, hogy egyikőtök se érezzen semmit kényszernek. Megalkothatjátok a saját „Valentin napotokat” bármikor máskor is az évben, ha a február 14. napja erre a célra számotokra nem szimpatikus.

Presztízs Magazin

Ha pedig egyedül vagy ezen a napon, akkor se csüggedj, hiszen nem vagy kevesebb, pusztán átmeneti a hiány. Sok helyen szerveznek ismerkedős partit ezen alkalomból, hátha ezek valamelyike hozza el számodra a (régen várt) szerelmet. Sőt, bár az üzletek tényleg tele vannak ilyenkor piros szívekkel, nagyon sok bolt hirdet Valentin nap alkalmából kedvezményeket, amely remek lehetőséget nyújt számodra, hogy beszerezz valamit, amire régóta vágysz, csak sokkal jutányosabb áron, nem is beszélve a szépségszalonok által kínált kedvezményekről, hiszen egy kis kényeztetés mindenkinek jár, függetlenül attól, van-e párja ezen a napon vagy nincs.

Ha ünnepelsz, boldog Valentin napot, ha nem, legyen boldog pénteked!

Átlag: 5