Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

TAO-pénzek - A hónap végéig lehet beadni a sportfejlesztési programokat

forrás: mti | 2012.04.13. |
TAO-pénzek - A hónap végéig lehet beadni a sportfejlesztési programokat
Április 30-ig meghosszabbodott a társaságiadó-kedvezményekhez (TAO) kapcsolódó sportfejlesztési programok beadásának határideje.

A TAO rendszerét szabályozó törvényhez igazodva pénteken módosult - szombati hatállyal - az öt látvány-csapatsportág támogatását biztosító törvény végrehajtását szolgáló kormányrendelet. Az eddigi határidő április 1. volt.
    A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárságának közleménye szerint mindezzel egyidejűleg megváltoznak az öt sportág - labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, jégkorong - támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló előírások is.
    "Mostantól a sportot támogató TAO kedvezmények igénybevételéhez nélkülözhetetlen sportfejlesztési programokat minden évben március 1. és április 30. közötti időszakban lehet majd benyújtani" - olvasható a közleményben, amely kitér arra, hogy a kedvezményezettek a továbbiakban is utánpótlás-nevelési, versenyeztetési feladataik ellátására, tárgyi eszköz beruházásra vagy felújításra (infrastruktúra-fejlesztésekre is), személyi jellegű ráfordításokra, valamint képzési költségek finanszírozására fordíthatják a pályázati úton nyert összeget.
    A mostani módosítás értelmében ugyanakkor - a közlemény szerint - csak olyan adóalanyok jogosultak a kedvezményre, amelyek köztartozásmentes adózóknak minősülnek.  
    "Idén az alapítványok és az amatőr klubok közvetlenül is igénybe vehetik a versenyeztetési költségek támogatását" - áll a közleményben. "Míg 2011-ben a nemzetgazdasági, illetve a nemzeti erőforrás miniszter jóváhagyásához kötött támogatás mértéke 500 millió forint volt, úgy a módosulás értelmében idén 300 millió forint az értékhatár."
    A NEFMI közleménye azzal zárul, hogy a TAO-rendszerben a források felhasználását a továbbiakban is szigorú befogadási és ellenőrzési mechanizmus követi, "a közigazgatás szervezeti rendszerében egy három szakaszból álló ellenőrzési és monitoring rendszer működik."

Átlag: 5