Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tíz éves a veszprémi Ökovásár

Tancsa Ágnes | Csalán Egyesület | 2010.09.02. |
Tíz éves a veszprémi Ökovásár
Szeptember utolsó szombatján tizedik alkalommal rendezik meg az Ökovásárt Veszprémben az Óváros téren. A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által szervezett, az egészséges élelmiszerek, helyi értékek vására idén megújuló születésnapi forgataggal vár mindenkit.

Szeptember 25-én Veszprém főterét a finomabbnál finomabb étkek, a kürtős kalács illata, játék, kézműves termékek, bio- és helyi élelmiszerek vására tölti meg. Igazi piaci hangulatra számíthat az idelátogató. Huszadik század eleji veszprémi polgárokkal is összefuthatnak egy-egy méztermelő, zöldséges, fafaragó standja előtt.

 A veszprémi Csalán Egyesület több programot is szervez, amin a tudatos vásárlásra, az egészséges táplálkozásra hívja fel a figyelmet, az évenkénti Ökovásár csak egy ezek közül.
 
„Fogyasztóvédelmi szempontból is fontos szemünk előtt tartani, hogy inkább piacon, a szomszéd gazdától, a helyi termelőktől vásároljunk, hiszen ez a termék megbízhatóbb származású, annak előállítója könnyen számonkérhető. Attól érdemes vásárolni, akit ismerünk, akiben megbízunk. Az Ökovásár remek színtere saját termelői listánk bővítésének.” – nyilatkozta Kiss Renáta, a Csalán Egyesület Fogyasztóvédelmi Programjának vezetője.
Átlag: 5