Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Világrekord kenyérlángos-sütésből

forrás: mti | 2011.12.21. |
Világrekord kenyérlángos-sütésből
A világ legnagyobb kenyérlángosa készül pénteken Budapesten, a finomságot a járókelők között osztják szét.

 A több mint 4 méteres tésztát Szilágyi Mihály ötszörös gasztronómiai világrekorder és csapata vezetésével a Gyermekház Iskola tanulói, a Hiperaktív Sport Egyesület, a Tehetséges "Más Fogyatékosokért" Oktatási Alapítvány sajátos nevelési igényű gyerekei és az Első Magyar Szakképzési és szervezési N.K.K. Zrt. munkatársai sütik a Public Pub előtti téren. A Public Pub a világrekord felállítása alkalmából aznapi teljes bevételét felajánlotta a Gyermekház Iskola és a Hiperaktív Sportegyesület számára.
    A tűzmester Dubinszky Mihály lesz, ő építette meg a kemencéket a pénteki rekord felállításához. A rekorder tésztamennyiséghez szükséges 100 kilogramm lisztet a Balkán Pékség ajánlotta fel, a tésztakeverésben Virág József pékmester is közreműködik.
    Az elkészült "kenyérlángos óriásokat" a világrekord hitelesítése után, várhatóan 17 órakor felszeletelik, és a gyerekek szétosztogatják a helyszínen a járókelők között. A rendezvényen a többi között részt vesz Karsai Zsolt, vak ralinavigátor és Szilágyi Szilvia operaénekesnő.
    Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző zavarokkal küzdő, ám rendkívül tehetséges gyerekekre, akiknek ez már a második világrekordjuk.
    A langallósütés világrekordját koordináló Szilágyi Mihály nevéhez több csúcs fűződik, egyebek mellett a világ leghosszabb rablóhúsa, vagy a 120 méterével legnagyobb kürtőskalács.

Még nincs értékelve