Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mire figyeljünk a mennyezeti lámpa kiválasztásánál?

elter.hu | 123rf.com | 2016.05.03. |
Mire figyeljünk a mennyezeti lámpa kiválasztásánál?
A mennyezeti lámpa ma már rendkívül széles választékban, többféle stílust képviselve van jelen a kínálatban, ám a megfelelő kiválasztása sokszor nem is olyan egyszerű feladat. Napjainkban a beltéri világításnak klasszisokkal nagyobb szerep jut, mint korábban, ugyanis a funkció mellett a design is egyre lényegesebb. S hogy miként érdemes választani a mennyezeti lámpa kínálatból? Legyen döntő az ár, vagy a stílus alapján tegyük le a voksot egyik vagy másik típus mellett?
Az elter.hu azon a véleményen van, hogy legjobb, ha a mennyezeti lámpa stílusában tökéletesen passzol a lakberendezési és belsőépítészeti irányzathoz. Ugyanakkor tény az is, hogy egyetlen helyiségből sem hiányozhat ez a világítás, hiszen mindenhol jó szolgálatot tesz. Nézzünk most néhány olyan hasznos tanácsot, melyeket érdemes szem előtt tartani mennyezeti világítás iránt érdeklődve! 
 
A közös programok helyszínére nélkülözhetetlen!
 
A nappaliban, az étkezőben vagy a konyhában gyakran gyűlik össze a család, és az e helyiségekben folytatott tevékenységek során sokszor teljes megvilágításra van szükség. Természetesen fontos szerep jut a hangulatvilágításnak is, de a közös vacsora, főzés, vagy a nappaliban való foglalatoskodás idejére sokszor éppen a mennyezeti világítás bizonyul a legjobb választásnak. 
 
Álmennyezet ledes világítással 
 
Ha sorra kívánnánk venni a napjainkban leginkább trendi belsőépítészeti megoldásokat, akkor az álmennyezet biztosan szerepelne azok között, méghozzá előkelő helyen. Nem véletlen, hiszen az álmennyezet, és a benne elhelyezett ledes világítás egyszerre teszi a helyiséget hangulatossá, és kölcsönöz neki egyfajta igényes eleganciát.
 
Nagy belmagasság? Nem jelenthet problémát!
 
A mennyezeti lámpa kategóriában számos olyan, extravagáns darab is megtalálható, amelyeket a szakemberek kifejezetten a nagy belmagassággal rendelkező helyiségekbe ajánlanak. Az ilyen ingatlanok tulajdonosai gyakran problémaként fogják fel a nagy belmagasságot, pedig rengeteg lehetőség rejlik benne, ráadásul a méretes mennyezeti lámpa, csillár is kiválóan mutat egy magasabb helyiségben. 
 
A gyakran választott galéria esetében célszerű a fenti és az alsó rész megfelelő világításáról is gondoskodni, esetükben a süllyesztett ledes megoldások kifejezetten ajánlottak. 
 
Nem mindegy a lakberendezési irányzat! 
 
Annak érdekében, hogy egységes, és ízléses kép fogadjon bennünket a lakásba lépve, nagyon fontos a stílusteremtés. A lakberendezés során használt textíliák, bútorok és kiegészítők hatással vannak a mennyezeti lámpa kiválasztására is. A klasszikus tárgyak mellé érdemes valamilyen visszafogott, hagyományos stílust képviselő mennyezeti lámpát választani. 
 
A fiatalos, színes, kissé talán extrém otthonokba dinamikus megjelenéssel bíró, modern darabok lehetnek a leginkább alkalmasak, de ha a környezet és a lakók ízlése engedi, akkor az extravagáns mennyezeti világítás kínálta lehetőségeken is érdemes elgondolkodni. 
 
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy manapság a világítás sokkal nagyobb jelentőséggel bír az otthonokban, mint pusztán a funkcionalitás. A megfelelő választással azonnal egyfajta meleg fészekké alakíthatjuk a lakást, és ugyanakkor egységes stílust is teremthetünk a lakberendezési irányzattal. 
 
A legjobb világítás típus megtalálásához érdemes segítségül hívni a világhálót, ahol többféle megoldás közül válogathatunk. Azt célszerű szem előtt tartani, hogy a minőségre mindenképp megéri ügyelni, így hosszú évekig szolgálja majd kényelmünket a felszerelt mennyezeti világítás. 
 
Még nincs értékelve