Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mi kell a férfinak?

Avagy: a nő – felsőfokon

dr. Miliosz Nikolett | Profimédia-Red Dot | 2017.05.15. |
férfiak, nők
Mi kell a férfinak?
A kérdésre, hogy milyen az ideális nő, nagyon sokféle válasz adható. Nyilvánvalóan akárhány férfit kérdezünk meg, mindegyiktől más-más választ kapunk, ahogy ezt majd látni fogják. Az ilyenkor felsorolt tulajdonságokat meghatározza a válaszadók kora, érdeklődési köre, és megannyi tényező, melyek többségében személyes tapasztalatokon, egyéni ízlésen múlnak.
Az ideális nőről alkotott elképzelések az évszázadok során meglehetősen sokat változtak. Az őskorban az erős, termékeny nők minősültek a legkelendőbbeknek, hiszen olyan külső körülmények között, melyek elsősorban a túlélésről szóltak, a törékeny báj és a vékony, formás alkat nem számított előnynek. Az akkori férfi számára a nő egyfajta "Anyaistennő" volt, gondoljunk csak a Willendorfi Venus által képviselt telt idomokra! A női test, mint az élet forrása jelent meg, és az minél erősebb volt, annál jobban tisztelték egy olyan korban, ahol a nők általában a harminc évet sem érték meg.
Presztízs MagazinAz ókori Egyiptomban aztán előtérbe került a női szépség, és annak fokozott figyelemmel történő ápolása. A „gyengébb nem” szerepe megváltozott: már nemcsak a gyermeket kihordani és megszülni képes „gépezet”, hanem mint a férfiak szemét és mindennapjait gyönyörködtetni képes nő került a középpontba. Nem véletlen, hogy Kleopátra is megtett mindent annak érdekében, hogy a férfiak a lábai előtt heverjenek.
Az ókori Hellászban aztán a keskeny derekat, a telt csípőt és a göndör hajat favorizálták, de elterjedt a testedzés szokása is, így a sportosan nőies forma került fókuszba, miközben a belső értékek között a családcentrikusság messze megelőzte az összes többit. A reneszánsz korában a gömbölyded idomok, a viktoriánusban a sápadt, törékeny nők jelentették a férfiak vágyainak netovábbját. A mai napig legendás Sissi szépségápolási rituáléja: Sissi törékeny alkatát folyamatosan fűző közé szorította, és még a nyers hús levét is hajlandó volt meginni, csakhogy szépségét megőrizze. Az 1900-as években többször fordult a kocka: míg a századelőn a fiús, addig a II. világháború után már a nőies nők hódítottak. Az 1950-es években minden férfi a Marilyn Monroe típusú formákról álmodott, ezt a képet az 1960-as években Twiggy szinte elgyötörtnek ható, sovány testképe váltott fel. Az évtizedek múlásával egyre népszerűbbé váltak a plasztikai beavatkozások, a mesterséges szépségipar pedig újradefiniálta a női külsőről alkotott elképzeléseket.
 
Presztízs MagazinMesterséges szépség
 
A plasztikai beavatkozások korában már semmi sem lehetetlen, naponta új orrok, mellek és előre kiválasztott formájú hátsók ezrei készülnek megrendelésre az erre szakosodott klinikák műtőasztalain. Nem is beszélve a kisebb beavatkozásokról, amikor egy-egy injekció nemcsak a ráncokat, de a teljes arcmimikát képes varázsütésre eltüntetni. A normális keretek között maradó plasztikával nincsen semmi probléma, amíg egészségi célokat szolgál vagy önbecsülést növel, ám az idő múlásával megbékélni nem tudó nők mohósága nem ismer határokat. Nagy szerepe van ebben a médiának, amely folyamatosan ontja magából a „tökéletes nő” eszményképét, nagy hatást gyakorolva a testükkel folyamatosan hadilábon álló kamaszokra, akik ebben, és nem a testmozgásban vagy az egészséges életvitelben látják problémáik megoldását.
 
A „csomagolás”
 
Presztízs MagazinSzőke vagy barna, göndör vagy egyenes, hosszú vagy rövid, magas vagy alacsony, gömbölyded vagy sovány, egyéni ízlés kérdése, azonban a férfiak egyetértenek abban, hogy egy nő legfontosabb tulajdonsága az ápoltság. Ha ez hiányzik, nem indulnak be a férfias ösztönök, illetve könnyen porba hullnak a kapcsolat elején még lángoló érzelmek. Bagatellnek tűnhet női szemmel, de csakugyan fontos egy férfi számára, hogy választottját mindig ugyanannak a nőnek lássa, akiért annak idején megdobbant a szíve, teljen el két hónap vagy negyven év. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy nőnek otthon is tűsarkúban és talpig sminkben kell egyensúlyoznia (sőt vannak olyan életszakaszok, amikor ez lehetetlen), hanem azt, hogy ne hanyagolják el magukat olyan szinten, amely már kicsit sem emlékeztet régi önmagukra. S ha ezért egy nő csak annyit tesz otthon, hogy a kinyúlt mackónadrágot egy kicsit nőiesebb melegítőre cseréli, már előrébb tart a kapcsolat, ugyanis a férfiak erősen vizuális típusok, nem mindig tudnak elvonatkoztatni az eléjük táruló látványtól. Természetesen ez ugyanígy igaz az elkényelmesedő férfiakra is, ám a nők ebből a szempontból sokkal megengedőbbek. Az sem mindegy, melyik életkorról beszélünk, hiszen más motivál egy kamaszodó, és más egy tartós kapcsolatra vágyó férfit.
 
Presztízs MagazinTermészetes vs. mesterséges
 
Ami küllem tekintetében még szóba kerülhet – figyelemmel az egyéni ízlésre –, az a természetes és a mesterséges küzdelme. Noha a legtöbb nő saját bevallása szerint azért fekszik kés alá, vagy alkalmaz különféle egyéb plasztikai beavatkozásokat, mert önmagának akar tetszeni, nem titkolt cél a férfiak figyelmének felkeltése sem. Csakhogy közvélemény-kutatások igazolják: a férfiak nagy része inkább a természetesség híve, a plasztikai beavatkozásokat csak olyan mértékben kedvelik és fogadják el, amíg az nem lépi át a természetes és a mesterséges látvány közötti határt. Az átlagosnál nagyobb szilikonbetétek viszont – kerüljenek bárhová – nem tartoznak a férfiak által felsorolt legkívánatosabb tulajdonságok közé, azokat általában a fiatalabbak is mindössze egy-két este erejéig kedvelik.
 
A belbecs
 
Presztízs MagazinHabár régen úgy tartották, hogy a külcsín megszerez, a belbecs megtart, ma már nem ilyen nyilvánvaló a helyzet. Egy dolog azonban biztos: míg a küllem sokat változik az idők folyamán, addig a belső értékek egy életen át is változatlanok lehetnek. Egyénfüggő az, hogy ki mit tart fontosnak, ki mit keres: rövid liezont, vagy életre szóló társat, ám az e témában számtalan alkalommal megkérdezett férfiak többsége az alábbi belső értékeket tekinti maga számára irányadónak:
Legyen családcentrikus! – A tartós kapcsolatra vágyó férfiak nemcsak a társat, hanem leendő gyermekeik anyját is keresik egy nőben, ezért alapvető fontosságú számukra, hogy egy nő hogyan áll ehhez a kérdéshez, hogyan bánik az ismerősök, családtagok gyermekeivel.
Legyen házias és gondoskodó! – Bár a kezdeti időkben nem jelent gondot ételt rendelni vagy étteremben vacsorázni, valójában egy férfi számára az is meghatározó, hogy választottja hogyan boldogul a konyhában, hiszen a főzés is a gondoskodás, a törődés egyik jele. Az sem mindegy, hogy a nő mennyire rendszerető, hiszen melyik férfit vonzza a rendetlen, szeméthalmok között élő nő?
Legyen vidám és humoros! – Csakúgy, mint a nők, a férfiak számára is kiemelkedően fontos, hogy a nő rendelkezzen humorérzékkel, képes legyen a férfival együtt és olykor saját magán is nevetni.
Presztízs Magazin Legyen pozitív! – Kevés lelombozóbb nőtípus van, mint az állandóan panaszkodó, negatív, semmiségekért is szenvedni képes nő. Az természetes, hogy az életben adódnak olyan helyzetek, amikor mindez megengedett, ám aki folyton mártírként állítja be magát, s ezáltal vámpírként szívja el a másiktól az energiát, nem kell senkinek. Fontos, hogy a nő inspirálja, felemelje a férfit, de ez csak pozitív gondolkodás útján lehetséges.
Legyen érdeklődő és tájékozott, legyen saját véleménye! – A férfiak szerint egy nő fontos tulajdonsága, ha kellemesen el lehet beszélgetni vele. Ehhez viszont az is szükséges, hogy a nő tájékozott legyen a világ történéseiről, figyelme ne pusztán a szappanoperákra és a divat által diktált trendekre korlátozódjon.
Legyen hűséges! – Talán első pontban kellene említenünk. A férfiak nagyon érzékenyen kezelik a női hűség témakörét, ebben nem ismernek kompromisszumot. Ugyan létezik a nyitott párkapcsolat és a nyitott házasság lehetősége, de a legtöbb férfi szeret úgy gondolni egy nőre, mint aki csak és kizárólag hozzá tartozik.
 
Presztízs MagazinValamit valamiért
 
Női szemmel elmondható: bármit is szeretne a férfi, egyvalami nagyon fontos – legyen összhangban azzal, amit kínálni tud. Természetesen lehet álmodozni, de a túlzott elvárások sokszor okozói az éveken át tartó magánynak. Sok nő számol be az utóbbi években arról, hogy randik sora fullad kudarcba attól az elvárás -cunamitól, amit a férfiak rögtön az első találkozás alkalmával rájuk zúdítanak, miközben sem küllemben, sem pedig belső tulajdonságok terén nem dicsekedhetnek kiemelkedő erényekkel. Ahogy az élet minden területén, az egyensúly itt is nagyon fontos.
 
Milyen tehát az ideális nő?
 
Géza (32): „Külsőre legyen szép, csinos, adjon magára. A belső tulajdonságok közül számomra fontos az intelligencia, a tájékozottság, a kedvesség és a vidámság. A párkapcsolatban pedig elengedhetetlen a gondoskodás, ami alapján a férfi úgy érzi, hogy a kiválasztott nővel akar családot alapítani. Szerencsésnek érzem magam, mert én már megtaláltam az ideális társat.”
András (28): „Hogy milyen az ideális nő? Külsőre tetsszen a férfinak, belsőre meg legyen olyan, aki megfogja a férfit. Legyen törődő, figyelmes és érdekfeszítő jelenség.”
Presztízs MagazinCsaba (56): „Az ideális nő társ legyen, nőiessége számomra nem a gyengébb nemet jelenti, hanem az érzelmi élet központját, a család érzelmi összetartóját. A nő a kemény életben a lágyságot, a rideg üzletben a meleg biztonságot, a küzdelmes hétköznapokban a megnyugtató szeretetet jelentse.”
Alex (31): „Mondhatnám, hogy nincs tökéletes, hiszen amit elképzelünk, és ami a világban létezik, az ritkán találkozik egy valós személy formájában. De ugyanakkor valami van mégis. Valakire azt mondjuk, hogy igen, Ő az. Akire vágyunk. Akit szeretnénk. Gyakran olyan a létük, mint egy párhuzamos univerzum, ami messziről kapcsolódik hozzánk, és mégsem tudunk átjutni a világunkat elválasztó korlátokon. Gyakran egy létező valós és mégis nagyon is nem ideális párkapcsolat párhuzama a tökéletes nő ideálja. X kor felett pedig a tökéletes nem egy topmodell lesz, hanem egy nagyon hús-vér nő, aki nem tökéletesen szexi, aki nem tökéletesen szép, aki egyáltalán nem tökéletes, de a hibáiért még jobban lehet szeretni.”
János (27): „Milyen az ideális nő? Számomra olyan, aki megértő, és lélekben egy hullámhosszon van velem. Aki hagyja, hogy kényeztetve legyen, de ő is kényeztet.”
 
Még nincs értékelve