Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mi kell a nőnek?

Érzelmek és anyagiak – vagy csak érzelmek…

dr. Miliosz Nikolett | Profimédia-Red Dot | 2015.06.08. |
nők
Mi kell a nőnek?
Az ember társas lény, s ezt a tényt, valamint az erre épülő megállapodást igyekszik is folyamatosan szem előtt tartani. Igen ám, de a társkeresés útjai meglehetősen rögösek, sok kívánalomnak kell megfelelnie annak, akit az ember a társául választ. Hogy mik a prioritások? Melyek az igazán fontos értékek? Valóban tudja a pénz pótolni a legszükségesebb tulajdonságok hiányát? És egyáltalán: mi kell a nőnek?
Az ősember-ideál
 
A férfiakkal szemben már az ősasszonynak is voltak elvárásai. Egy olyan világban, ahol mindennapos volt a túlélésért folytatott harc, a nők azokat a férfiakat részesítették előnyben, akik megfelelő fizikummal bírtak, azaz magasak voltak, jó erőben lévők, jó mozgáskoordinációval rendelkezők. Mindezen tulajdonságok ugyanis arra utaltak, hogy a férfi ügyes vadász és meg tudja védeni magát, valamint családját a fenyegető támadásokkal szemben. A védelem és a törődés tehát már évezredekkel ezelőtt is kardinális kérdés volt.
 
Presztízs MagazinSzerelem vs. érdekkapcsolatok
 
Ahány ember, annyi szokás, ahány nő, annyi elképzelés, egyet azonban borítékolhatunk: a biztonságérzet és a törődés igénye a mai napig listavezető a fenti kérdés megválaszolásában. Ehhez egyéntől függően társulhat még néhány más kívánság, de összességében elmondható, hogy a listán szereplő dolgok egyikének teljesítése sem jelent embertelen erőfeszítést, már ha egészséges lelkületű, szerelmes nők elképzeléseinek kielégítéséről van szó. Ha viszont a fenti kérdésre adott válasz az anyagi javak hosszas felsorolásába torkollik, biztosak lehetünk abban, hogy érzelmeknek se híre, se hamva a kapcsolat horizontján.
Nyilvánvalóan minden nőnek jól esik egy kis kényeztetés, egy-egy régóta vágyott tárgy birtoklása, azonban a tény, hogy a nő csak drága ruhák, briliánsok, eltartás vagy lakhatás fejében hajlandó eljátszani a szerelmet, már teljesen más kategória.
 
Téveszmék erdejében
 
Sajnos nap, mint nap tapasztalható, hogy a férfiak meglehetősen félrevezető téveszméket táplálnak a nők vágyait illetően, s mire oda jutnának, hogy bizonyítaniuk kellene, úgy járnak, mint nyuszika a fűnyírós viccben: le is beszélik magukat a hódításról. Ezért az érdekkapcsolatokra hajtó nők, a férfiak anya-központú nevelése, de a macsó-ideológia is okolható. Ez utóbbi szerint ugyanis egy férfinak meg kell tartania a szabadságát, függetlenségét, vélt „felsőbbrendű” mivoltát. Nem engedheti meg magának azt, hogy egy kompromisszumos kapcsolat részese legyen, nem engedheti ki az irányítást a kezei közül.
 
Presztízs MagazinA lista…
 
És most jöjjön a férfiolvasók számára egy csokorra való abból, mitől érzik a nők nőnek magukat! S ha mindez kicsit soknak tűnne, fussuk át a listát még egyszer: agyagi javak nem szerepelnek benne.
 
Humorérzék
Egy jó humorérzékkel megáldott férfi verhetetlen. Aki a nehezebb helyzetekből is humorral tud kikerülni, aki megfelelő önkritikát tud gyakorolni, ugyanakkor – ha a helyzet megköveteli – kellően komoly is tud lenni. Nemcsak a kapcsolatnak, de az egészségnek is jót tesz, ha sokat lehet együtt nevetni.
 
Pozitív életszemlélet
Ha egy férfi megállás nélkül csak a negatívumokat ontja magából, pillanatok alatt elveszíti a varázsát, legyen bármilyen sármos is. Mindenki életében vannak hullámvölgyek, ám nincs annál lehangolóbb, mint olyan férfival együtt lenni, aki porszívóként szívja ki az életörömöt a nőből, állandó – sokszor alaptalan – siránkozásával, méltatlankodásával, hisztijével.
 
Biztonságérzet
A „gyengébbik nem” kifejezés is hordozza azt a kívánalmat, miszerint egy férfi legyen oltalmazó, legyen biztonságot nyújtó a nőnek. Kicsit olyan ez, mintha a testőrünk lenne, de kizárólag a hasonlat legjobb értelmében.
 
Gyengédség és szeretet
Alapvető fontosságú, hogy egy férfi ne féljen kimutatni az érzelmeit, akár kettesben van a nővel, akár nem, legyen szó egy-egy érintésről, pusziról vagy ölelésről. Ide sorolhatjuk a kielégítő szexuális kapcsolat kialakítását is.
 
Presztízs MagazinMegértés
A nők számára nagyon fontos, hogy meghallgassák őket, hogy a párjukkal bármiről el tudjanak beszélgetni.
 
Hűség és bizalom
Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb alapköve egy kapcsolatnak. A tudat és a bizonyosság, hogy az adott nő az egyetlen párja életében. Bizalom nélkül nincsen kapcsolat, akár hűségről, akár más párkapcsolati pillérről beszélünk.
 
Mellérendeltség
Nagyon fontos, hogy egy kapcsolat két egyenrangú fél szövetsége, ezért nincs helye a másik utasításának, kioktatásának, vagy – extrém esetben – a családon belüli erőszak bármilyen fajtájának.
 
Figyelmesség és udvariasság
A kapcsolat egyik nagyon fontos alapköve a figyelem. Ez irányulhat arra, hogy a férfi emlékszik az évfordulókra, fontosabb eseményekre, olykor egy-egy, párjával kapcsolatos apróságra, de arra is, hogy megjegyzi párja reakcióit, pontosan tudja, hogy egy adott szituációban a nő hogyan reagálna.
 
Háziasság
A mai világban már a nők is éppen úgy kenyérkeresők, ahogyan a férfiak. Így idejétmúlttá vált a felfogás, miszerint a házimunka kizárólag a nők feladata, s míg a férfi a munkából hazaérve kényelmesen elnyúlhat a kanapén a televíziót nézve, a nő számára kezdődik a második műszak. A figyelmes férfi kiveszi a részét a házimunkából, próbálja tehermentesíteni a nőt.
 
Magabiztosság
Fontos, hogy a férfi tudja, mit akar, és tegyen is céljai megvalósításáért, ám mindeközben ne hanyagolja el párját, családját.
 
Ápoltság, tisztaság, stílus
Nincs is annál elkeserítőbb, mint egy ápolatlan férfi, akár a tisztálkodást, akár a ruházatot nézzük. A tisztaságnak, ápoltságnak illata van – és igen, itt lép be a képbe a kémia…
 
 
Presztízs MagazinMit is akarnak tulajdonképpen a nők?
Kata (28): „Valójában az egyéniség az, amit egy férfiban keresek. Legyen laza, ugyanakkor könnyedén oldja meg a felmerülő problémákat, s ami az egyik legfontosabb: ha humor van, minden van.”
Barbi (32): „Sorolhatnám, hogy legyen humoros, megbízható, hűséges, de valójában egy olyan társra vágyom, akinek hozzám hasonló vágyai és jövőképe van.” 
Magdi (58): „Nem az számít, hogy mi fog meg egy pasiban, vagy mit keresel benne, hanem az, hogy milyenné tud válni melletted. Szeret-e annyira, hogy a kívánságaidnak próbáljon megfelelni. A férfi érezzen rá mindig és mindenkor a pillanatra! Persze ez sokszor csak utópia, vágyálom, de azért nem reménytelen teljesen. Érezze meg, hogy mikor kell támadni és mikor védeni. Mikor kell érinteni és békén hagyni. Mikor kell megszólalni és hallgatni.”
Vera (31): „Nem hiszek valahogy az „együttlélegzős” kapcsolatokban, szerintem kell a külön töltött idő, az egymás utáni vágyakozás, a szenvedély ébren tartása, hogy elepedj a másik után. És nem (kizárólag) a külseje után… Fontos, hogy megnevettessen, hogy egyszerre legyen a barátod, a bizalmasod, de ugyanakkor a nap, mint nap újra és újra meghódítandó szerelmed is. Eszméletlenül fontos, hogy felnézhess rá, tiszteld és csodáld, ez is ébren tartja az érdeklődést a másik iránt. Alapvetően nem fontos az anyagi és a tanulmányi háttér abban az esetben, ha a másik keményen és céltudatosan dolgozik (legyen bármi is a foglalkozása), pontosan tudja, hogy mit akar, és veleszületett intelligenciával rendelkezik.”
Dia (27): „Én személy szerint az egyéniséget keresem, ami ideális esetben jó humorérzékkel fűszerezett. Fontos még, hogy jó beszélgetőtárs legyen, aki hasznos tanácsokat ad, nemcsak bólogat, vagy a fejét csóválja. Az is fontos, hogy számíthassak rá.”
Gabriella (39): „Nem is olyan könnyű megválaszolni ezt a kérdést úgy, hogy közben ne legyek közhelyes. Húsz évvel ezelőtt azt mondtam volna: legyen magas, barna, jóképű, legyen munkája, diplomája, rendezett életkörülményei, és ne legyen gyereke. Ma már az a legfontosabb számomra, hogy egy férfiban meg lehessen bízni, „erős keze” legyen, amiről tudom, hogy megtart, nem enged a padlóra zuhanni. Számíthatok rá, akkor is, ha már nincs a kezdeti lángoló szerelem. Nem kell, hogy minden pillanatban kimondja, mennyire szeret, és milyen fontos vagyok, de mindig érezzem abból, ahogy velem viselkedik. Ne próbáljon megváltoztatni, olyannak szeressen és fogadjon el, amilyen vagyok, vagy éppen annak ellenére szeressen, amilyen időnként lenni tudok.”
 
Még nincs értékelve