Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A gyermekotthonok foci vb-jére utazik a magyar Máltai SE csapat

sajtóanyagból szerkesztve | sajtófotó | 2017.07.17. |
Máltai SE
A gyermekotthonok foci vb-jére utazik a magyar Máltai SE csapat
A MOL több mint egy évtizede támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Máltai SE csapata hátrányos helyzetű gyermekeken segít úgy, hogy focicsapatként rendszeres edzést, kikapcsolódást, jó közösséget biztosít számukra. A csapat meghívást kapott a Gyermekotthonok Világbajnokságára Varsóba, ám nem volt elegendő forrásuk az utazásra. Ezért a MOL úgy döntött, hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok csapata és három edzőjük kijusson repülővel a világbajnokságra.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat U17-es válogatottja képviseli hazánkat a Gyermekotthonok Világbajnokságán. Az utazás a MOL hozzájárulásának köszönhetően jött létre. A 10 fiatalból álló csapat és három edzőjük ma indult el a július 15-16-án megrendezésre kerülő varsói kupára, amelyen 24 ország fiataljai vesznek részt.
A foci igazi közösséget épít – ennek szellemében indította el 2013-ban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyedülálló programját, a Máltai SE-t, amely hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget. A kilenc korosztályos labdarúgó csapatban kétszáznál is több igazolt játékos szerepel az ország különböző településeiről, hogy egy összetartó közösségben hódolhassanak közös szenvedélyüknek.
„A sportegyesület a mozgás népszerűsítésén túl szociális szerepet is betölt. Az edzés itt nem bemelegítéssel, hanem csoportos étkezéssel kezdődik, mivel sok gyermek a nap folyamán ekkor jut először ételhez. A sport a közösséghez tartozás biztonságát, célt és sikerélményt ad a fiataloknak.”  - mondta Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője.
A MOL több mint tíz éve elkötelezett támogatója a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A tavalyi évben a Magyarország - Elefántcsontpart EB felkészülési mérkőzésén a MOL jóvoltából a Máltai SE fiataljai kísérhették be a magyar válogatottat, ezzel életre szóló élményekkel megajándékozva a kicsiket („Egy igazi focista kezét foghattam.”). 
Nemrég lehetőség adódott arra, hogy Máltai SE U17-es csapata képviselje Magyarországot a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán. A csapat készen állt, ám nem volt elegendő erőforrásuk az utazásra. A MOL úgy határozott, hozzájárul a tornán való részvételükhöz. A fiatalok csapata és három edzőjük így repülővel utazhat a világbajnokságra. Ezt a támogatást jelképezi a mai napon átadott szimbolikus MOL-os beszállókártya.
„A Máltai Szeretetszolgálat labdarúgó programja kivételes missziót teljesít. Közösségét épít és perspektívát nyújt a gyermekeknek. Most pedig jött egy lehetőség, hogy ezek a fiúk nemzetközi szinten is pályára lépjenek, ami óriási lehetőség számukra. Ez nagyon nagy dolog, ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a fiatalok részvételét a Gyermekotthonok Világbajnokságán, ezzel is hozzájárulva sikeres szereplésükhöz.” – fogalmazott Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.
Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő tornán 24 ország gyermekei vesznek részt Thaiföldtől Vietnámon át egészen Franciaországig. Magyarországot 10 tehetséges fiatal képviseli a megmérettetésen, akik a világbajnokság előtt edzőtáborban csiszolják tudásukat. A szakmai munkát Tóth Keve és Maka István, a Máltai SE edzői vezetik. A bajnokságot Varsóban, a Legia Varsó stadionjában rendezik meg július 15-16-án.
További információ a világbajnokságról: http://nadziejanamundial.pl/en/
 
Még nincs értékelve