Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar labdarúgók a világkupán

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.10.28. |
Kubala Akadémia
Magyar labdarúgók a világkupán
22 ezer néző szurkolta végig a marrakeshi Grand Stadionban a Danone junior világkupájának döntő mérkőzését Zinedine Zidane, a program nemzetközi nagykövetének társaságában. Az ötnapos világbajnokság során a Magyarországot képviselő Vasas Kubala Akadémia 12 éves utánpótlás csapata 7 mérkőzésből három alkalommal győzött, ám a házigazda Marokkó, valamint az amerikai, kínai és lengyel csapat erősebb volt náluk. A torna marokkói győzelemmel zárult, a döntő mérkőzést Mexikó ellen játszották.
32 ország tornája
5 kontinens, 32 ország és mintegy 400 gyermek vehetett részt a Danone Focikupa nemzetközi döntőjén Marokkóban, Marrakeshben. Az október 23-a és 28-a között megrendezett bajnokság döntő meccseire a Grand Marrakesh Stadionban került sor, ahol izgalmas mérkőzésen 3:2-es végeredménnyel Marokkó legyőzte Mexikót, a 3. helyen a franciák végeztek. A dobogós helyekért zajló meccseket a program nemzetközi nagykövete, Zinedine Zidane is személyesen, a pálya széléről követte figyelemmel:
 
Presztízs Magazin"Gratulálok Marokkónak, amiért hazai terepen elnyerte a Danone Focikupa trófeáját. A bajnokságon résztvevő csapatok mind megmutathatták szakmai képességeiket a pályán, én pedig büszke vagyok, hogy részese lehetek egy olyan programnak, amelynek célja, hogy segítse a gyerekeket a futball iránti szenvedélyük kiteljesedésében és növelje a különböző kultúrák iránti tiszteletet. Mindenkinek további sok sikert kívánok a pályafutásához és üzenem, hogy továbbra is higgyenek az álmaikban" - mondta a többszörös világbajnok futball-legenda. Mivel a bajnokság során kiemelt figyelmet szentelnek a fair playnek, a legsportszerűbb csapatot külön díjazták, így Kína a dobogós helyen végzett csapatokkal együtt vehette át Zidane-tól az elismerést.
 
Világbajnokság az egészséges életmódért
A világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló futball tornáját immár 15. alkalommal rendezte meg a Danone, azzal a céllal, hogy a fiatalok között népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást. 2006. óta először, Magyarország ismét részt vett a bajnokságon. A helyi válogatók nyáron zajlottak le, a győztes a Vasas Kubala Akadémia azóta U13-assá érett csapata lett.
 
"Hatalmas élményt jelent a gyerekeknek, hogy a Danone-nak köszönhetően részt vehettek egy ilyen szintű világkupán. Amellett, hogy összemérhették erejüket és technikai felkészültségüket a többi ország játékosaival, betekintést is kaphattak más kultúrájú, pl. afrikai, ázsiai futball stílusokba, amikből később sokat profitálhatnak" - mondta Ambruska Péter, a bajnokságon résztvevő csapat edzője. "Emellett a gyerekek megismerhették a marokkói kultúrát, ülhettek például teveháton, találkoztak kígyóbűvölővel és valószínűleg soha nem ettek még annyi joghurtot, mint ezalatt az öt nap alatt" - tette hozzá.
 
Presztízs Magazin"A rendezvény során kiemelten figyeltünk arra, hogy a gyerekek egészségesen étkezzenek és a sportolás mellett a folyamatos kalcium és vitaminbevitelt is szem előtt tartsák. A meccsek közötti szünetben például játékos formában foglalkoztunk a kiegyensúlyozott táplálkozás és a folyamatos hidratálás fontosságával, s bízunk benne, hogy a sport- és kulturális élmények mellett a gyerekek magukkal viszik a mindennapos zöldség, gyümölcs és joghurtfogyasztás szokását" - mondta Kiss Beáta, a Danone Magyarország vállalati külső kapcsolatok igazgatója.
 
A magyar csapat első meccsét a házigazda, Marokkó ellen játszotta, 2:0 eredménnyel, majd USA ellen 1:0-ra kikaptak, Olaszország ellen azonban 1:0-s győzelmet arattak. A következő napokon Kína 1:0-ra legyőzte a csapatot, a lengyelek ellen 3:2-re veszítettek, Egyiptom ellen 3:0 lett a végeredmény magyar győzelemmel, az Egyesült Arab Emirátusok ellen pedig 1:0-val nyertek a fiúk.
 
A 32 ország összesített eredménye:
 
1 Marokkó
2 Mexikó
3 Franciaország
4 Hollandia
5 Spanyolország
6 Kanada
7 Németország
8 Ausztrália
9 Japán
10 Bulgária
11 Portugália
12 Brazília
13 Egyesült Államok
14 Indonézia
15 Argentína
16 Dél-Afrika
 
17 Tunézia
18 Belgium
19 Egyesült Királyság
20 Kína
21 Dél-Korea
22 Románia
23 Szenegál
24 Algéria
25 Szaúd-Arábia
26 Lengyelország
27 Magyarország
28 Egyesült Arab Emirátusok
29 Svájc
30 Oroszország
31 Olaszország
32 Egyiptom
Még nincs értékelve