Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Zidane-nal is találkozhatnak a Vasas Kubala Akadémia játékosai

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.10.16. |
Zidane-nal is találkozhatnak a Vasas Kubala Akadémia játékosai
Zinedine Zidane-nal is találkozni fognak azok a 12 éves gyerekek, akik részt vesznek a Danone Nemzetközi Junior Focikupájának döntőjén. Az öt napos, idén Marokkóban megrendezésre kerülő bajnokság 32 ország részvételével zajlik. A világkupán a Magyarországot képviselő Vasas Kubala Akadémia csapata az Egyesült Államok, Olaszország és a házigazda Marokkó csapatával játszik majd a helyosztók során. A sportolók világkupára történő technikai, taktikai és fizikális felkészítése mellett, mentális felkészítést is kapnak, az Akadémia U13-as korosztályának munkáját ugyanis mentáltréner is segíti. Mára ugyanis egyre elfogadottabb tény, hogy a sportolók fizikai és szellemi felkészültsége egyaránt szerepet játszik sikereikben. A mentáltréninget nem csak profi keretek között, de otthon is gyakorolhatják a gyerekek.
Világkupa világsztárral, az egészséges életmódért
 
Igazi világversenyen fogják képviselni Magyarországot azok a fiatal focisták, akik nyáron megnyerték az MLSZ Grassroots program által is támogatott Danone Focikupa hazai fordulóját. A vállalat egészséges életmódot ösztönző programjának célja, hogy egy nemzetközi megmérettetésen keresztül hívja fel a gyerekek figyelmét a sportolás és egészséges táplálkozás fontosságára.
 
„Olyan, küldetésünkkel összhangban álló, egészséges életmódra nevelő társadalmi programot szerettünk volna felépíteni a gyerekeknek, amelynek csúcspontja minden sportoló álma: képviselni országunkat egy világkupán” – mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone HCS régió ügyvezető igazgatója. „A nemzetközi tornára kijutó magyar gyermekcsapat tagjain keresztül szeretnénk rávilágítani arra, hogy a sportolók teljesítménye mögött minden esetben nagyon komoly, fizikai és pszichés munka, felkészülés, valamint az egészséges életmód, táplálkozás melletti elkötelezettség áll, amely mindannyiunk számára példaértékű” – tette hozzá.
 
A kupa nemzetközi elődöntő és döntő mérkőzéseire október 21-26. között kerül sor, Marokkóban, a döntőn pedig a program nemzetközi nagykövetével, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak a gyerekek. A világ-, és Európa-bajnok, UEFA Bajnokok Ligája győztes sportoló évek óta támogatja az egészséges életmódra ösztönző programot.
 
Presztízs MagazinFejben dől el
 
Egy világverseny előtt a csapatok felkészülését az edzéseken kívül célzott mentális edzés is segíti. A Vasas Kubala Akadémia U13-as játékosai számára az Akadémia állandó mentáltrénere, pszichológusa biztosítja a mentális felkészülést a nemzetközi kupára.
 
„A mentális edzés fogalma leegyszerűsítve gondolatban történő gyakorlást jelent, amit elsősorban a fizikai mozgásnál alkalmaznak, egy-egy mozgásrész tanulása és javítása érdekében” – mondta Dr. Lénárt Ágota, sportpszichológus, a Testnevelési Egyetem Pszichológiai tanszékének vezetője. „Ezek a tréningek azért rendkívül hatékonyak, mert az izom- és az idegrendszer szoros kapcsolatban áll egymással, az agyunk gyakorlatilag azt hajtja végre, amit „hall”, ezért relaxációval, önmotivációval, saját sikereink előre elképzelésével kimutathatóan nagyobb eredményt érhetünk el minden sportágban” – tette hozzá a szakember, aki évtizedek óta foglalkozik olimpiai keretek, válogatott keretek, sportolók  lélektani felkészítésével.
 
 
Egy junior csapat esetében relaxációs technikákat tanítanak meg a gyerekeknek, mentális tréningben részesítik őket, valamint kognitív technikák elsajátításával készítik fel a sportolókat a megmérettetésre. A foglalkozások célja, hogy a sportolók elsajátítsák pszichés működéseik akaratlagos szabályozását, képzeletükre építő gyakorlatokkal számolják fel az akadályozó tényezőket.
 
Mentáltréningre azért van szükség, mert lerövidíti a felkészülési folyamatot, lehetőséget ad a hibajavításra és a különböző helyzetek modellezésére. A tréning által nemcsak a sportágban segítjük elő a siker megvalósulását, de az élet más területein is.
 
Csapatsportoknál, a kiemelt sportesemények, meccsek, megmérettetések előtt egyéni- és csoportfoglalkozásokat is tartanak, amelyek célja a játékosok egyéni pszichés jóllétének biztosítása, másrészt pedig a sporthoz szükséges készségeik és képességeik fejlesztése. A mentális támogatást, fejlesztést komplexen közelítik meg, melynek fontos eleme az, hogy a játékosok tudatosan, motiváltan elkötelezettek legyenek saját fejlődésükben, megfelelő, reális és kidolgozott célokat határozzanak meg maguk számára. A képzés fontos eleme az is, hogy e gyönyörű és összetett sportot minél jobban átlássák, és mind a pályán, mind a fejlődésük során maguk hozzanak jó és kreatív döntéseket.
 
Még nincs értékelve