Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Legyen stílusos az otthonunk!

Rose quartz és serenity az új trendszínek

Presztízs információ | archív | 2016.03.31. |
lakberendezés
Legyen stílusos az otthonunk!
Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellenszere lehet a megnyugtató otthon. A Pantone ezt figyelembe véve hirdette meg idei trendszíneit, amelyek pszichológiailag kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyunkat. A meleg, ölelő rózsa kvarc és a hűvösebb, higgadt serenity, azaz halványkék a rend és békesség harmóniáját teremtik meg, felhasználási lehetőségeiknek a szakértő szerint pedig csak a képzelet szabhat határt.

Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a Pantone évente megjelenő színpalettája, ami idén először mindjárt két szín összhangját helyezte a trendek középpontjába. „A pasztell rózsaszín „rose quartz” és a púderes kék „serenity” párosítás a nemek közötti egyenlőség megtestesítője. Mivel a mai stresszes világban a legtöbben a nyugalmat és a jólétet keressük, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak számunkra.

Presztízs Magazin

„Az idei kék a pihenést, a kikapcsolódást szimbolizálja, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig rendet és nyugalmat áraszt” – kezdte Kaló-Délity Ágnes szakértő, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket otthonunkban.
„Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halványrózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk az összképet. A „rose quartz” kiválóan kombinálható arany luxus bútorokkal is. A „serenityt” fehérrel, és könnyen kiegészíthető geometriai mintás párnával, szőnyeggel” – árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket. „Itt a ’serenity’ alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel” – tette hozzá Ágnes.

Presztízs Magazin

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a halványkék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek. Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen Ágnes szerint – ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak, és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem. A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák – például a „rose quartz” és a „serenity” kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük az év legnépszerűbb luxus kombinációja a türkiz és réz lesz.
„A sárgaréz, réz, az arany és a rose gold előtérben marad a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is” – avatott be a belsőépítészeti főbb trendekbe Kaló-Délity Ágnes, aki szerint ezek akár évekig is meghatározóak maradhatnak, így akár a „rose quartz” és a „serenity” formabontó kettősével is hosszú távra tervezhetünk.

Még nincs értékelve